Revenirea turiştilor ruşi a generat o creştere semnificativă a industriei turismului din Turcia

31 ian. 14:35 Internaţional
D.I
Revenirea turiştilor ruşi a generat o creştere semnificativă a industriei turismului din Turcia

Veniturile din turism ale Turciei au crescut cu aproape o cincime anul trecut, până la 26,28 miliarde de dolari, stimulate de o creştere de peste 400% a numărului de turişti ruşi care au vizitat anul trecut Turcia, conform datelor publicate astăzi de Ministerul Turismului.

În 2017, un număr de 32,41 milioane turişti străini au ajuns în Turcia, în creştere cu 27,84% comparativ cu 2016. Cea mai mare creştere procentuală, 444% până la 4,72 milioane de vizitatori, s-a înregistrat în cazul turiştilor ruşi. După ruşi, cei mai mulţi vizitatori în Turcia au fost germanii şi iranienii, precizează Agerpres.

Ministrul Turismului din Turcia, Numan Kurtulmus, a declarat: "Pentru acest an există o creştere de 70% a numărului de rezervări din partea tour-operatorilor străini. Ne aşteptăm la cifre record în 2018".

Datele statistice mai arată că, în 2017, turiştii străini au cheltuit, în medie, 681 de dolari în Turcia. Turiştii străini au cheltuit cel mai mult pe alimente, băuturi, cazare şi transport dar au cheltuit de asemenea şi peste trei miliarde de dolari pe încălţăminte şi îmbrăcăminte, 1,2 miliarde de dolari pe suveniruri şi 100 de milioane de dolari pe covoare şi carpete.

Veniturile din turism sunt o sursă importantă de finanţare pentru acoperire deficitului de cont curent al Turciei, de care agenţiile de rating s-au arătat îngrijorate. O criză diplomatică provocată în 2016 de doborârea, de către Turcia, a unui avion de vânătoare rusesc a afectat industria turismului, şi pe cale de consecinţă economia Turciei, care a pierdut venituri de aproximativ opt miliarde de dolari.

Criza diplomatică dintre Rusia şi Turcia a dus la scăderea numărului de turişti străini care au vizitat Turcia în 2016 până la 25,3 milioane, de la 36,2 milioane în 2015.

Anul trecut, însă, Rusia a devenit cea mai importantă sursă de turişti pentru Turcia fiind responsabilă pentru 14,6% din totalul sosirilor. Rusia a fost urmată de Germania cu aproape 3,6 milioane vizitatori (11,1% din totalul sosirilor) şi Iran cu 2,5 milioane vizitatori şi 7,7% din totalul sosirilor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Turcia creşte taxele vamale pentru anumite produse din SUA
17 aug.


BURSELE DIN LUMEPreţurile metalelor aduc avans la bursele europene
17 aug. A.V.


ÎN PLIN RĂZBOI AL TAXELOR VAMALE,China şi SUA reiau negocierile comerciale
17 aug. A.V.


Turcia încearcă să treacă de criză prin suspendarea realităţii
17 aug. Călin Rechea


Wall Street a deschis în creştere
16 aug. A.B.


Preşedintele Mali ales într-un nou mandat
16 aug. A.B.


Dolarul se apreciază, contrar dorinţei lui Trump
16 aug. A.B.


Bursele asiatice au închis în depreciere
16 aug. A.B.


Web Summit anulează invitaţia pentru Marine Le Pen
16 aug. A.M.


Qatar va investi în economia Turciei
16 aug. R.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.