REVISTA PRESEI 05.06.2019

05 iun. 2019 Revista Presei
P.P.
REVISTA PRESEI 05.06.2019

Adevărul

Hartă. O alianţă PNL-USR-PLUS ar spulbera PSD la şefia Consiliilor Judeţene. Ordonanţa dată de Dăncilă ar salva doar o mână de baroni PSD

Publicaţia "Adevărul" scrie:" Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a stabilit că preşedinţii de Consilii Judeţene vor fi aleşi prin vot direct ajută direct numai cinci baroni din sudul ţării, dacă ne raportăm la rezultatul alegerilor europarlamentare. Alţi baroni PSD, deşi înfrânţi în judeţe, au şanse să-şi păstreze funcţiile datorită unei combinaţii slavatoate: notorietate plus OUG. Cifrele arată că o alianţă PNL-USR-PLUS ar transforma PSD într-un partid de buzunar. Ce s-ar fi întâmplat dacă pe 26 mai ar fi fost alegeri pentru şefia Consiliului Judeţean, dar organizate în condiţiile impuse acum două zile prin ordonanţă de urgenţă, adică alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene (CJ) prin vot direct într-un singur tur? "Adevărul" a corelat rezultatul alegerilor europarlamentare pe fiecare judeţ cu ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvernul Dăncilă. Concluzia: o serie de alianţe locale între PNL şi USR-PLUS ar transforma PSD într-un partid-breloc, iar UDMR ar fi înfrântă în două judeţe adjudecate la alegerile europene, pe baza voturilor venite de la etnicii maghiari. Deci o dreaptă unită ar putea sancţiona, puternic, prin votul de la alegerile locale, guvernarea PSD-UDMR".

Bancherul

Plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor este necesara, dar sa nu exageram si sa-i trimitem pe clientii acestora la camatari sau amanet

Publicaţia "Bancherul" scrie că: " IFN-urile, dupa cum nici bancile, nu resping ideea plafonarii prin lege a dobanzilor la credite, asa cum se intampla si in alte tari europene, pentru prevenirea cazurilor in care oameni care au nevoie disperata de bani sa fie taxati exagerat.

Insa nu trebuie sa exageram, cum fac acum unii politicieni populisti si extremisti, care propun legi prin care impun plafoane de dobanzi atat de mici, de dragul alegatorilor, incat ar putea determina IFN-urile sa nu-si mai poata desfasura activitatea, iar clientii lor, in general oameni care nu au acces la alte surse de finantare, precum bancile, ar putea ajunge la mana camatarilor sau caselor de amanet.

"Plafonarea dobanzilor nu e ceva gresit, dar trebuie vazut care este impactul, nu avem nevoie de ceva radical, care sa ne determine sa nu mai putem functiona, cum s-a intamplat in alte tari", a spus astazi noul director general al Provident Financial Romania, Florin Balcan, cu ocazia incheierii unui parteneriat cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), reprezentata de Alin Iacob.

Provident a fost nevoita sa se retraga din Slovacia dupa ce autoritatile din aceasta tara au adoptat o lege pentru plafonarea dobanzilor la un nivel prea mic pentru ca institutia de credit sa-si mai poata desfasura eficient activitatea. Dupa ce au vazut ca nu doar Provident, ci si alte IFN-uri din Slovacia si-au incetat activitatea, iar formele de creditare ilegale au luat avant, autoritatile le-au chemat inapoi, fiind dispuse sa schimbe legea".

Cotidianul

Noul electorat UE: influenceri, mesaje apocaliptice, soluţii mântuitoare

Publicaţia Cotidianul scrie: " Actuala conducere a creştin-democraţilor germani a găsit un motiv pentru rezultatul slab de la europarlamentare - un video de 55 de minute postat pe YouTube de "influencerul" Rezo, un material intitulat "Cum CDU ne distruge viitorul". Postarea a fost făcută cu o săptămână înainte de alegeri şi a adunat 14 milioane de vizualizari. Rezo nu a indicat publicului său de pe YouTube să voteze cu un anumit partid, ci doar a sugerat că partidele tradiţionale, CDU şi SPD, sunt vinovate pentru o serie întreagă de probleme în Germania şi că Alternativa pentru Germania (extrema-dreaptă) este un partid indezirabil. Efectul, consideră mulţi analişti, a fost îndreptarea votului către ecologisti, Partidul Verde, cel care a scos un rezultat istoric, venind pe poziţia a doua".

Naţional

Dăncilă, întrevedere cu Junker şi Timmermans la Bruxelles (VIDEO)

Publicaţia "Naţional" scrie: " Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi cu preşedintele şi vice-preşedintele Comisiei Europene, Claude Junker, respectiv Frans Timmermans, în cadrul cărora au discutat despre alegerile europarlamentare şi despre cum va acţiona România în continuarea parcursul său european. Totodată, liderii au vorbit şi despre cum va arăta noua Comisie, astfel încât fiecare ţară să îşi poată exprima voinţa privind portofoliile. Detalii urmează să fie furnizate în comunicatele de presă din partea Comisiei Europene şi a Guvernului, inclusiv privind poziţionările europene faţă de evoluţiile din România. Dăncilă s-a întâlnit şi cu liderul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), formaţiune care a îngheţat relaţiile cu PSD din cauza atacurilor asupra justiţiei. Şefa guvernului a urmărit ameliorarea relaţiilor partidului din care face parte cu PES".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Revista Presei

REVISTA PRESEI 27.06.2019
27 iun. 2019 A.P.


REVISTA PRESEI 26.06.2019
26 iun. 2019 A.P.


REVISTA PRESEI 24.06.2019
24 iun. 2019 P.P.


REVISTA PRESEI 19.06.2019
19 iun. 2019 A.P.


REVISTA PRESEI 18.06.20191
18 iun. 2019 A.P.


REVISTA PRESEI 13.06.20192
13 iun. 2019 P.A.


REVISTA PRESEI 11.06.20191
11 iun. 2019 A.A.


REVISTA PRESEI 10.06.20191
10 iun. 2019 A.P.


REVISTA PRESEI 07.06.2019
07 iun. 2019 A.A.


REVISTA PRESEI 06.06.2019
06 iun. 2019 A.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.