REVISTA PRESEI 12.02.2018 1

12 feb. 2018 Revista Presei
A.C
REVISTA PRESEI 12.02.2018

ADEVARUL 

Ce spunea PSD în 2016 despre transferul contribuţiilor. Dragnea: Este o bazaconie! Codrin: Vorbim clar de trădare de ţară. Dobre: E aproape fascist

Liderii şi membrii PSD şi ALDE erau, în anul 2016, înainte de alegeri, vehemenţi împotriva transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, pe care o calificau drept o măsură "aproape fascistă" sau "o trădare de ţară". Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat era considerat de social-democraţi, în septembrie 2016, o măsură care "afectează siguranţa naţională". Preşedintele PSD Liviu Dragnea o numea "o bazaconie", Codrin Ştefănescu vorbea de "anihilare" şi "trădare de ţară", iar Liviu Pop spunea că "afectează siguranţa naţională". Dar acest lucru se întâmpla numai când la guvernare era Guvernul Cioloş, iar ideea de modificare a Codului Fiscal prin transferul contribuţiilor aparţinea lui Gabriel Biriş, secretar de stat la Finanţe, care şi-a dat demisia tocmai în urma scandalului provocat de această iniţiativă.

Sebastian Ghiţă, în direct la Antena 3 după dezvăluirile fostului procuror DNA Mihaiela Iorga: "Nici Ceauşescu nu făcea aşa ceva"

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a reluat duminică, la Antena 3, afirmaţiile conform cărora avea o relaţie apropiată cu şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, susţinând că aceasta a fost la el acasă, la Ploieşti, "a venit la vie" şi a fost văzută de lăutari, de chelneri şi a precizat că se va gândi cum poate dovedi relaţia pe care a avut-o cu Laura Codruţa Kovesi. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ UPDATE Laura Codruţa Kovesi, explicaţii despre clasarea dosarului Micr... "Sunt lucruri pe care le-am spus public, nebănuind că o astfel de crimă, pentru că ce aţi prezentat este o crimă, nu am crezut că nişte criminali, nişte nemernici, Onea, Portocală, sunt nişte neoameni. Nu ştiam că şi Kovesi ştia, se bucura, aştepta cu nerăbdare", a spus Sebastian Ghiţă, în direct prin telefon la Antena 3.

BANCHERUL

Românii care nu-şi mai pot plăti rată la banca pot să-şi ceară falimentul personal, la sediile ANPC: procedura şi paşii de urmat

Legea nr. 151 din 2015 privind insolvenţa persoanelor fizice, în vigoare de la începutul acestui an, se poate aplica, susţine instituţia responsabilă de implementarea acesteia, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Astfel că românii care nu-şi mai pot achita datoriile la bănci sau IFN-uri pot să-şi declare falimentul personal la comisiile de insolvenţă din cadrul comisariatelor judeţene ale ANPC.

Falimentul personal ar putea avea două avantaje pentru datornici, cel puţin teoretic, conform prevederilor legale:

1. anularea procedurilor de executare silită, care presupun poprirea veniturilor şi chiar vânzarea locuinţelor sau altor bunuri personale, precum autoturismele;

2. ştergerea unei părţi a datoriilor (eliberarea de datorii reziduale), după ce s-a acoperit o pondere de cel puţin 40% din valoarea acestora.

COTIDIANUL

La uşa lui Dăncilă bat ambasadorii

Premierul Viorica Dăncilă îl primeşte, luni, la ora 10.00, la Palatul Victoria, pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, potrivit programului oficial postat pe site-ul Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat, la solicitarea Agerpres, că întâlnirea dintre Dăncilă şi ambasadorul Klemm este prima dintr-o serie de astfel de întrevederi pe care premierul român le va avea în perioada următoare cu reprezentanţi ai ambasadelor străine în România.

"Întâlnirea cu ambasadorul SUA este prima dintr-o serie de întrevederi pe care doamna prim-ministru le va avea cu reprezentanţii misiunilor diplomatice la Bucureşti", a declarat Barbu.

CURNETUL

Distrugătorul de destine, Liviu Pop, a organizat ilegal examenul de bacalaureat de anul acesta

Conform articolului 1, aliniat (2) din Anexa 2 la IMECTS nr. 4799/31.08.2010 în baza căruia se desfăşoară şi examenul de bacalaureat naţional - 2018, "dreptul de a susţine bacalaureatul îl au elevii care au promovat învăţământul liceal" iar conform articolului 77 aliniat (2) din Legea Educaţiei, "elevii care au promovat clasa a XIIa/a XIIIa vor susţine examenul naţional de bacalaureat. Anul acesta, Liviu Pop care în mod regretabil a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei, a decis printr-un ordin de ministru că deşi nu sunt încă absolvenţi de liceu, anul acesta elevii de clasa a XIIa şi a XIIIa să înceapă examenul de bacalaureat în februarie.

Situaţia a fost semnalată la RFI şi de de preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor: "Examenul de bacalaureat din februarie este în afara legii".

Proba orală la limba română va avea loc luni şi marţi, ea fiind urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, evaluarea competenţelor digitale şi evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Restul probelor se vor ţine începând cu 25 iunie.

JURNALUL NATIONAL

Procurorul Mihaiela Iorga Moraru: "Kovesi a dezinformat opinia publică în ceea ce priveşte dosarul Microsoft"

Procurorul DNA, Mihaiela Iorga Moraru, a venit în studioul Antena 3 şi a vorbit despre cum a devenit dintr-un erou un penal şi despre neregulile din timpul mandatului procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Probabil că a fost o evoluţie în timp. Sunt procuror DNA din ianuarie 2006. Am devenit procuror dintr-un interviu. Pot să vă spun că între mandatul lui Moraru şi Koveşi e o mare diferenţă. O comparaţie nici nu se poate face. Mandatul lui Moraru s-a caracterizat prin asumare, prin echilibru, iar la Kovesi a însemnat lipsă de asumare şi pentru prima dată cred că am simţit ce înseamnă să existe o presiune pe dosare. În 2013 am avut o ieşire publilcă în care am insistat pe o procedură transparentă de numire a procurorului şef. Nu pentru că îmi doream o funcţie, şi mai ales funcţia de procuror şef. A fost doar pentru susţinerea unui principiu. Era un principiu pe care-l susţineau mai mulţi procurori din DNA", a declarat Mihaiela Iorga.

NATIONAL

Pahontu, prins noaptea la Marriott!

De-abia la selectul dineu oficial dat recent de ziua Serviciului de Informatii Externe si unde au participat toti greii politicii si sistemului deopotriva a inceput sa se dumireasca si generalul Pahontu cate de mic a inceput sa fie... Pentru ca, desi a incercat sa socializeze cu un zambet fortat intiparit pe fata, seful Serviciului de Paza si Protectie a fost "izolat" de toti cei prezenti, care i-au evitat compania politicos, dar cat se poate de ferm. Astfel ca frustrarea generalului Pahontu a fost probabil atat de mare incat acesta, simtind pe zi ce trece nu doar ca nu poate opri "tavalugul" dezvaluirilor, dar si ca a devenit deja o persoana "nefrecventabila" pentru cei carora pana acum le "spala rufele murdare din familie", crezand astfel ca se poate baza oricand pe sprijinul lor neconditionat, a recurs la o solutie pur si simplu disperata.

ROMANIA LIBERA

La Tribunalul Bucureşti este programat azi un nou termen în Dosarul Colectiv

La Tribunalul Bucureşti este programat luni un nou termen în procesul Colectiv, după ce pe 15 ianuarie a fost admis ca dosarul în care sunt judecaţi doi pompieri să fie reunit cu dosarul Colectiv, în care sunt inculpaţi patronii clubului şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Iniţial, procurorii de la DNA şi Parchetul General au trimis în instanţe trei dosare în legătură cu tragedia de la Colectiv: Tribunalul Bucureşti - fostul primar Cristian Popescu-Piedone, Judecătoria Sectorului 4 - patronii clubului, Tribunalul Militar Bucureşti - pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei.

Pe 15 mai 2016, Judecătoria Sectorului 4 a dispus reunirea la Tribunalul Bucureşti a dosarului în care sunt acuzaţi patronii clubului cu cel în care este inculpat Cristian Popescu-Piedone, motivul invocat fiind faptul că în primul dosar a nu exista nicio instituţie parte responsabilă civilmente, iar bunurile inculpaţilor nu acopereau despăgubirile cerute de victimele incendiului.

ZIARUL FINANCIAR

Răzbunarea pieţei: multinaţionalele se plângeau când guvernul creştea salariul minim (ăsta nu-i capitalism, ci socialism), dar viaţa le-a adus în postura să majoreze diin proprie iniţiativă salariul minim din compania lor (cu 50% peste minimul din economie) pentru a face faţă tensiunii de pe piaţa muncii

Lidl, gigantul german care în şase ani de zile a călcat cu tancurile piaţa de retail din România, ajungând la 220 de magazine cu 5.500 de salariaţi, se pregăteşte să majoreze salariul minim în companie la 3.000 de lei brut, care înseamnă 1.800 de lei net. Acest salariu este pe noua formulă de calcul, respectiv toate contribuţiile sunt trecute în sarcina angajatului.

De la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie, stabilit de guvern, este de 1.900 de lei, adică 1.160 de lei net.

Lidl plăteşte cu 55% mai mult decât minimul pe economie, ceea ce este remarcabil în industria de retail, unde cei mai mulţi angajaţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, sau uşor peste.

Ani de zile, asociaţiile patronale ale investitorilor străini dar şi români protestau faţă de majorarea salariului minim în economie an de an, atât de rapidă, care nu are în spate şi o creştere a productivităţii.


Opinia cititorului: 1
1.   Revista presei
mesaj trimis de vlad în data de 12.02.2018, 08:44

Din ce in ce mai buna rubrica. Incepe sa semene cu cea dinainte. Tot Asa !!!!

Articole din aceeaşi secţiune

Revista Presei

REVISTA PRESEI 21.02.2019
21 feb. E.M.


REVISTA PRESEI 20.02.2019
20 feb. L.A.


REVISTA PRESEI 19.02.2019
19 feb. L.A.


REVISTA PRESEI 18.02.2019
18 feb. V.D.


REVISTA PRESEI 15.02.2019
15 feb. V.D.


REVISTA PRESEI 15.02.2019
15 feb. V.D.


REVISTA PRESEI 14.02.2019
14 feb. V.D.


REVISTA PRESEI 13.02.2019
13 feb. I.M.


REVISTA PRESEI 12.02.2019
12 feb. V.D.


REVISTA PRESEI 11.02.2019
11 feb. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.