România a avut în septembrie cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană

19 nov. 15:30 Miscellanea
F.D.
România a avut în septembrie cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 28,9% în luna septembrie 2019, comparativ cu luna septembrie 2018, acesta fiind cel mai mare avans în rândul statelor membre UE, arată datele publicate de Eurostat.

Comparativ, la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 0,7%, în timp ce în zona euro au scăzut cu 0,3%. În rândul statelor membre UE, lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri în România (28,9%), Ungaria (17,8%) şi Bulgaria (6,9%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Spania (minus 10%), Slovenia (minus 8,1%) şi Franţa (minus 2,6%).

În schimb, de la o lună la alta, România se situează printre statele membre UE care au înregistrat cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcţii, minus 3,4% în luna septembrie 2019 comparativ cu luna august 2019, o contracţie mai mare fiind înregistrată doar în Suedia, minus 4,9%. În Uniunea Europeană lucrările de construcţii au crescut cu 0,3% de la o lună la alta, în timp ce în zona euro a fost înregistrat un avans de 0,7%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, în România, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, în septembrie 2019 comparativ cu august 2019, ca serie brută, cu 2,8%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,4%. Volumul lucrărilor de construcţii noi şi al lucrărilor de reparaţii capitale a scăzut cu 9,2%, respectiv cu 1,7%.

În septembrie 2019 comparativ cu septembrie 2018, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 30,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 32,4%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+44,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+31,1%).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂPachet minim de servicii pentru toţi minorii
10 dec.


Tone de provizii, trimise cu succes în spaţiu
10 dec.


Antreprenorii şi corporatiştii au posibilitatea să lucrează mai aproape de casă de sărbători
09 dec. A.I.G.


De ce aleg pacienţii români tot mai des serviciile medicale private
09 dec. D.B.


STUDIU:Corupţia împiedică firmele să-şi desfăşoare activitatea
09 dec. A.I.G.


CFR SA a demarat prima etapă pentru modernizare Gării de Nord Bucureşti
09 dec. A.I.G.


Menachem Hacohen primeşte titlul de "cetăţean de onoare"
09 dec. F.F.


USR: România - locul 4 în topul celor mai corupte ţări UE
09 dec. F.F.


Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care FAN Courier va intra în acţionariatul SLS Cargo.
09 dec. B.F.


Bugetul actual al Culturii este insuficient pentru a păstra specialiştii în sistem1
09 dec. B.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.