România a avut în septembrie cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană

19 nov. 2019 Miscellanea
F.D.
România a avut în septembrie cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 28,9% în luna septembrie 2019, comparativ cu luna septembrie 2018, acesta fiind cel mai mare avans în rândul statelor membre UE, arată datele publicate de Eurostat.

Comparativ, la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 0,7%, în timp ce în zona euro au scăzut cu 0,3%. În rândul statelor membre UE, lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri în România (28,9%), Ungaria (17,8%) şi Bulgaria (6,9%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Spania (minus 10%), Slovenia (minus 8,1%) şi Franţa (minus 2,6%).

În schimb, de la o lună la alta, România se situează printre statele membre UE care au înregistrat cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcţii, minus 3,4% în luna septembrie 2019 comparativ cu luna august 2019, o contracţie mai mare fiind înregistrată doar în Suedia, minus 4,9%. În Uniunea Europeană lucrările de construcţii au crescut cu 0,3% de la o lună la alta, în timp ce în zona euro a fost înregistrat un avans de 0,7%.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, în România, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, în septembrie 2019 comparativ cu august 2019, ca serie brută, cu 2,8%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,4%. Volumul lucrărilor de construcţii noi şi al lucrărilor de reparaţii capitale a scăzut cu 9,2%, respectiv cu 1,7%.

În septembrie 2019 comparativ cu septembrie 2018, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 30,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 32,4%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+44,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+31,1%).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

SUA instalează sistemene de supraveghere autonome la graniţa cu Mexic1
05 iul. A.P.


Noua primăriţă ecologistă a oraşului Strasbourg declară "stare de urgenţă climatică"1
05 iul. A.P.


MAE:"La graniţa dintre Bulgaria şi Grecia se aşteaptă aproximativ 3 ore"
05 iul. A.P.


Australia limitează la 50 numărul pasagerilor în fiecare avion pe zborurile internaţionale
04 iul. G.U.


Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A41
04 iul. G.U.


RAED ARAFAT:''Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate şi totul depinde de cum ne raportăm la acest virus"5
04 iul. G.U.


Primăria Bucureşti, amendată de Garda de Mediu din cauza spaţiilor verzi
04 iul. G.U.


Comisia Europeană vrea să elimine pesticidele de pe un sfert din terenurile agricole din UE
04 iul. G.U.


Termocentrala de la Mintia a fost oprită din nou
04 iul. G.U.


Mii de oameni s-au adunat în Australia în sprijinul mişcării ''Black Lives Matter''
04 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.