RomânIA Centenară

28 sep. 2017 Comunicate de presă
A.C.
RomânIA Centenară

Cristina Chiriac a lansat sâmbătă, 16 septembrie 2017, la Institutul Cultural Român Londra, în cadrul evenimentului anual Open House, proiectul cultural - RomânIA Centenară, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, proiectul va consta într-o expoziţie itinerantă, în mai multe oraşe ale lumii, a zece costume de sărbătoare româneşti, selectate din colecţia Flori de ie, alături de fotografiile surprinse de către Alexandru Zainea, membru al New York Institute of Photography şi fondator al revistei britanice Thoughts precum şi de art clipul realizat de Chriss Casper - producător şi compozitor.

Clipul prezintă şi cealaltă faţă a proiectului, acolo unde coloana sonoră este inspirată de zece melodii din cultura românească.

Reprezentanţii RomânIA Centenară a transmis: "Proiectul a luat naştere la iniţiativa Cristinei Chiriac - fondator Flori de ie şi a lui Alexandru Zainea, alături de Laura Cosoi, Chriss Casper, Brânduşa Bordeianu, Adonis Enache, alături de Departamentul Centenar din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi Institutul Cultural Român".

Evenimentul de lansare al României Centenare a avut loc în cadrul Institutului Cultural Român - Londra. Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, a deschis proiectul cultural RomânIA Centenară, derulat pe parcursul a doua zile, pe 16 şi 17 septembrie 2017, se mai arată în comunicat.

Conform sursei menţionate, la eveniment au luat parte peste 1000 de vizitatori în cele două zile de expoziţie, oameni ce provin din mediul cultural, business, de artă.

Potrivit sursei citate, cele zece costume de sărbătoare vechi de peste 100 de ani ce provin din regiuni diferite ale ţării au trimiteri la zona etnografică din care au luat naştere, cu referiri la deţinători şi la semnificaţia simbolurilor cusute pe materiale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Performanţă remarcabilă pentru fondurile de acţiuni cu expunere la BVB
20 iul. A.M.


ANAF PRIMUL SEMESTRU:Venituri bugetare mai mari cu 13,5%
19 iul. A.M.


Iridex afirmă că nu este sursa mirosurilor
19 iul. A.M.


DORALY.RO:Vor găzduirea a 550 de comercianţi
19 iul. A.M.


Flori de ie împodobesc podiumul Feeric Fashion Week
16 iul. A.M.


FREYWILLE a lansat HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH
12 iul.


WIZZ AIR ANUNŢĂ O NOUĂ RUTĂ: Din Cluj- Napoca spre Marea Britanie
05 iul. A.M.


Modificările propuse de MRP au trecut de Plen
05 iul. A.M.


Siegfried Mureşan:Noul cumpărător al ArcelorMittal nu închide combinatul
04 iul. A.M.


AmCham, AHK, RBL, CPC:Apel la responsabilitate pentru România
04 iul. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.