RomânIA Centenară

28 sep. 2017 Comunicate de presă
A.C.
RomânIA Centenară

Cristina Chiriac a lansat sâmbătă, 16 septembrie 2017, la Institutul Cultural Român Londra, în cadrul evenimentului anual Open House, proiectul cultural - RomânIA Centenară, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, proiectul va consta într-o expoziţie itinerantă, în mai multe oraşe ale lumii, a zece costume de sărbătoare româneşti, selectate din colecţia Flori de ie, alături de fotografiile surprinse de către Alexandru Zainea, membru al New York Institute of Photography şi fondator al revistei britanice Thoughts precum şi de art clipul realizat de Chriss Casper - producător şi compozitor.

Clipul prezintă şi cealaltă faţă a proiectului, acolo unde coloana sonoră este inspirată de zece melodii din cultura românească.

Reprezentanţii RomânIA Centenară a transmis: "Proiectul a luat naştere la iniţiativa Cristinei Chiriac - fondator Flori de ie şi a lui Alexandru Zainea, alături de Laura Cosoi, Chriss Casper, Brânduşa Bordeianu, Adonis Enache, alături de Departamentul Centenar din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi Institutul Cultural Român".

Evenimentul de lansare al României Centenare a avut loc în cadrul Institutului Cultural Român - Londra. Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, a deschis proiectul cultural RomânIA Centenară, derulat pe parcursul a doua zile, pe 16 şi 17 septembrie 2017, se mai arată în comunicat.

Conform sursei menţionate, la eveniment au luat parte peste 1000 de vizitatori în cele două zile de expoziţie, oameni ce provin din mediul cultural, business, de artă.

Potrivit sursei citate, cele zece costume de sărbătoare vechi de peste 100 de ani ce provin din regiuni diferite ale ţării au trimiteri la zona etnografică din care au luat naştere, cu referiri la deţinători şi la semnificaţia simbolurilor cusute pe materiale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

EDITURA LITERA ORGANIZEAZĂMagic Library la Noaptea Cărţilor Deschise!
12 apr.


PIOTR JAKUĆ, PREMIO:"Recomandăm centrele specializate pentru schimbarea anvelopelor"
15 mar. C.P.


CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI Ediţia 2018
16 feb. A.C


Flori de ie ajunge la The Bride Show în Dubai
08 feb. A.C


Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii previne: "O mulţime de chestiuni juridice pot interveni în încercarea de a recupera creanţele. Cum pot fi acestea soluţionate"
22 ian. A.C


Un studiu realizat de Cofetăriile Delice arată că românii consumă mai mult cozonac de Paşte decât de Crăciun
18 ian. Andreea Cuzub


De Ziua Micii Uniri, Galaţiul se uneşte în Flori de ie
17 ian. D.I


LA 25 DE ANI DE CARIERĂ MUZICALĂCornelia şi Lupu Rednic lansează albumul DVD "Maramureş, tărâm de basm"
16 ian. E.O


Bursa Română de Mărfuri (BRM) a împlinit 25 de ani de existenţă
12 dec. 2017


Asociaţia Naţională a Antreprenorilor a aniversat cinci ani de activitate
08 dec. 2017

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.