RomânIA Centenară

28 sep. 2017 Comunicate de presă
A.C.
RomânIA Centenară

Cristina Chiriac a lansat sâmbătă, 16 septembrie 2017, la Institutul Cultural Român Londra, în cadrul evenimentului anual Open House, proiectul cultural - RomânIA Centenară, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, proiectul va consta într-o expoziţie itinerantă, în mai multe oraşe ale lumii, a zece costume de sărbătoare româneşti, selectate din colecţia Flori de ie, alături de fotografiile surprinse de către Alexandru Zainea, membru al New York Institute of Photography şi fondator al revistei britanice Thoughts precum şi de art clipul realizat de Chriss Casper - producător şi compozitor.

Clipul prezintă şi cealaltă faţă a proiectului, acolo unde coloana sonoră este inspirată de zece melodii din cultura românească.

Reprezentanţii RomânIA Centenară a transmis: "Proiectul a luat naştere la iniţiativa Cristinei Chiriac - fondator Flori de ie şi a lui Alexandru Zainea, alături de Laura Cosoi, Chriss Casper, Brânduşa Bordeianu, Adonis Enache, alături de Departamentul Centenar din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi Institutul Cultural Român".

Evenimentul de lansare al României Centenare a avut loc în cadrul Institutului Cultural Român - Londra. Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, a deschis proiectul cultural RomânIA Centenară, derulat pe parcursul a doua zile, pe 16 şi 17 septembrie 2017, se mai arată în comunicat.

Conform sursei menţionate, la eveniment au luat parte peste 1000 de vizitatori în cele două zile de expoziţie, oameni ce provin din mediul cultural, business, de artă.

Potrivit sursei citate, cele zece costume de sărbătoare vechi de peste 100 de ani ce provin din regiuni diferite ale ţării au trimiteri la zona etnografică din care au luat naştere, cu referiri la deţinători şi la semnificaţia simbolurilor cusute pe materiale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

COMUNICAT DE PRESĂPhoenicia Hotels a inaugurat Restaurantul Mandaloun - Lebanese cuisine
16 oct. F.B.


Conferinţa "Insolvenţa persoanei fizice şi darea în plată"
15 oct.


PHOENICIA HOTELS - investiţie de 1 milion de euro
15 oct. P.P.


INVESTIGAŢIE DECLIC:Pădurile virgine ale României, defrişate fără autorizaţie
15 oct. F.M.


RESTAURANTUL MANDALOUN:Noua investiţie Phoenicia Hotels valorează 1 milion de euro
13 oct. M.F.


SEMINAR DIPLOMATIC INTERNAŢIONAL: 140 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Rusia1
12 oct. V.D.


Produse agroalimentare româneşti, promovate la SIAL Paris 2018
08 oct. L.I.


GRUPUL VELUX:Ediţia 2018 - Barometrul Locuinţelor Sănătoase
08 oct. V.D.


Noutăţile Allview aduse la IMWORLD
05 oct. P.A.


ASF: Insuficiente societăţi au produse de asigurare de risc cibernetic
04 oct. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.