ROMÂNIA:

Şansa de a deveni un hub energetic

26 iun. 2018 Comunicate de presă
A.M.
Şansa de a deveni un hub energetic

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a participat astăzi a.c., la forumul "ROMÂNIA - HUB ENERGETIC. O piaţă energetică românească interconectată regional", eveniment organizat la Palatul Parlamentului, de trustul Intact Media Group, conform comunicatului remis redacţiei noastre.

Principalele teme de discuţie, în cadrul acestui eveniment, au avut în vedere perspectivele României de a deveni un hub energetic regional, precum şi strategia energetică a României, în perioada 2016-2030. Totodată, au fost analizate proiectele de infrastructură energetică la nivel european şi naţional şi investiţiile în infrastructură pentru îmbunătăţirea condiţiilor de continuitate în alimentarea cu energie electrică.

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a susţinut oportunitatea ca România să devină un hub regional energetic, având în vedere resursele naturale şi cele potenţiale de care dispune: "România nu are nicio problemă în a deveni un hub regional energetic. Dispunem de resurse naturale, în plus, avem resursele potenţiale care, potrivit unui studiu, vor aduce până în 2040, 26 de miliarde de dolari venituri la bugetul de stat, vor asigura o creştere a PIB-ului cu 40 de miliarde de dolari şi vor genera 30 de mii de locuri de muncă. În mod clar, România are această şansă şi vrem, nu vrem, va deveni un hub energetic regional", se mai arată în comunicat.

Viorel Ştefan, a accentuat necesitatea încheierii de parteneriate strategice în domeniul energiei şi a menţionat că: "România dispune de resurse bogate în ceea ce priveşte energia regenerabilă, hidroenergie, potenţial pentru energie eoliană, solară şi fotovoltaică. Aceste resurse sunt distribuite pe întreg teritoriul ţării şi vor putea fi exploatate pe scară mai largă. Este necesară însă dezvoltarea parteneriatelor strategice în sistemul energetic pe dimensiunile investiţională, transfer de know-how şi securitate a infrastructurii critice. Ca prioritate, menţionez încheierea de parteneriate strategice cu Statele Unite ale Americii şi China".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Colegiul de conducere al CCIB solidar cu preşedintele CCIB
13 feb. L.A.


British American Tobacco: Angajator de Top în România şi la nivel global
09 feb. I.D.


ZAREA 1912, VINARSUL. ISTORIA RESCRISĂ"Numai întoarcerea noastră către trecut ne dă forţa faptelor de azi."
07 feb. Z.A.


Stabilirea perioadelor şi a zonelor de prohibiţie a pescuitului, în anul 2019
07 feb. I.M.


CCIR recunoaşte meritele Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti
06 feb. M.C.


RoEnergy Bucureşti 2019 - Târg specializat în energii regenerabile
28 ian. M.I.


ÎN TIMIŞOARA:Wizz Air alocă o nouă aeronavă Airbus A320
17 ian. A.T.


DELOITTE, ÎN 2019:Piaţa de fuziuni şi achiziţii însumează 100 tranzacţii
16 ian. A.T.


Eximur contestă decizia Consiliului Concurenţei
16 ian. B.A.


ANCOM: Prelungirea perioadei ca furnizor de serviciu a Poştei Române
15 ian. T.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.