Gala BURSA 2018

ROMÂNIA:

Şansa de a deveni un hub energetic

26 iun. 16:34 Comunicate de presă
A.M.
Şansa de a deveni un hub energetic

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a participat astăzi a.c., la forumul "ROMÂNIA - HUB ENERGETIC. O piaţă energetică românească interconectată regional", eveniment organizat la Palatul Parlamentului, de trustul Intact Media Group, conform comunicatului remis redacţiei noastre.

Principalele teme de discuţie, în cadrul acestui eveniment, au avut în vedere perspectivele României de a deveni un hub energetic regional, precum şi strategia energetică a României, în perioada 2016-2030. Totodată, au fost analizate proiectele de infrastructură energetică la nivel european şi naţional şi investiţiile în infrastructură pentru îmbunătăţirea condiţiilor de continuitate în alimentarea cu energie electrică.

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a susţinut oportunitatea ca România să devină un hub regional energetic, având în vedere resursele naturale şi cele potenţiale de care dispune: "România nu are nicio problemă în a deveni un hub regional energetic. Dispunem de resurse naturale, în plus, avem resursele potenţiale care, potrivit unui studiu, vor aduce până în 2040, 26 de miliarde de dolari venituri la bugetul de stat, vor asigura o creştere a PIB-ului cu 40 de miliarde de dolari şi vor genera 30 de mii de locuri de muncă. În mod clar, România are această şansă şi vrem, nu vrem, va deveni un hub energetic regional", se mai arată în comunicat.

Viorel Ştefan, a accentuat necesitatea încheierii de parteneriate strategice în domeniul energiei şi a menţionat că: "România dispune de resurse bogate în ceea ce priveşte energia regenerabilă, hidroenergie, potenţial pentru energie eoliană, solară şi fotovoltaică. Aceste resurse sunt distribuite pe întreg teritoriul ţării şi vor putea fi exploatate pe scară mai largă. Este necesară însă dezvoltarea parteneriatelor strategice în sistemul energetic pe dimensiunile investiţională, transfer de know-how şi securitate a infrastructurii critice. Ca prioritate, menţionez încheierea de parteneriate strategice cu Statele Unite ale Americii şi China".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Ediţia a treia - Smart Alliance Innovation
13 nov.


GDPR: Procedura de efectuare a investigaţiilor
06 nov. Cristina Bojică


Legea combaterii spălării banilor acuzată de neconstituţionalitate
31 oct. V.D.


De la ia cu flori la Flori de ie, o poveste ce ajunge pe ţărmul Eladei
30 oct.


BusinessMark lansează evenimentul "Romanian Food & Agribusiness Conference"
29 oct. A.S.


5 To Go şi-a îndeplinit obiectivele pe anul 2018
24 oct. T.T.


Epilepsy Challenge, cros în scop umanitar
24 oct. A.S.


România, un hub pentru schimburile comerciale dintre UE şi Japonia
24 oct. A.Z.


ZAREA 7 Stele, istoria ce merită povestită
23 oct. A.Z.


Mondelez lansează Halls pentru consumatorii români: un brand nou într-o nouă categorie
22 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.