România şi Ungaria vor să construiască o linie ferată de mare viteză între Cluj şi Budapesta 2

06 feb. 08:16 Miscellanea
D.I
România şi Ungaria vor să construiască o linie ferată de mare viteză între Cluj şi Budapesta

Există consens între Ungaria şi România pentru ca prima conexiune de tren de mare viteză tip TGV să se construiască între Budapesta şi Cluj-Napoca, a declarat Peter Szijjarto, ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, ieri, la Bucureşti, după întrevederea cu Teodor Meleşcanu, şeful diplomaţiei române.

El a mai anunţat că guvernul ungar a aprobat un buget de un miliard de forinţi pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru linia de cale ferată dintre Budapesta şi Cluj-Napoca. Partea română doreşte să extindă această linie până la Bucureşti, informează news.ro.

"Nu avem nimic împotrivă", a spus Peter Szijjarto.

Există un acord şi în privinţa celor zece puncte temporare de trecere ale frontierei, construite pe graniţa dintre Ungaria şi România, două să devină în curând deschise permanent, pregătirile juridice şi tehnice necesare în acest sens fiind deja iniţiate de cele două guverne, a anunţat ministrul ungar de externe.

La întâlnirea de la Bucureşti cu Teodor Meleşcanu, Peter Szijjarto a discutat şi despre Legea învăţământului ucrainean şi despre acele probleme ale minorităţilor care se află acum pe agenda relaţiilor bilaterale.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2018, 09:07

eu cred ca ar fi mult mai benefic un tronson de cale ferata Budapesta - Constanta . Am avea avantaje economice reciproce , adica toti ungurii ar deveni turisti la MAREA NEAGRA . Daca Ungaria a umplut toata TRANSILVANIA cu produse unguresti , de ce sa nu aducem si unguri sa la consume . Romanii au plecat in pribegie alungati de tara mama prin conditiile de viata vitrege . Cand spun romani , ma refer si la ungurii din romania pentru ca au aceeasi soarta .

2.   Aveti in plan ceva?
mesaj trimis de bebe în data de 06.02.2018, 09:35

Pai nu ar fi trebuit sa incepem cu inceputul? Intai legatura cu București,apoi cu Budapesta! Sau deja aveti un plan pe care romanii de rand nu au voie sa il stie...

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

PMB doreşte distribuirea a două volume despre Istoria Ilustrată a României1
23 sep. V.D.


Planul roşu de intervenţie activat în judeţul Vrancea
23 sep. V.D.


Sistemul de sănătate din România este afectat de migraţia specialiştilor2
23 sep. V.D.


Pesta porcină africană confirmată în Belgia
22 sep. V.D.


Impactul migraţiei asupra salariaţilor din sănătate
21 sep. P.E.


(ANCPI) LUNA AUSGUST:Tranzacţii imobiliare în scădere cu 29%
21 sep. V.D.


Guvernul adoptă un proiect pentru modificarea Legii adopţiilor1
20 sep. F.B.


STUDIU BCR:Telefoanele mobile - primele investiţii ale tinerilor
20 sep. P.E.


Plicul cu peste 33.000 euro predat poliţiei
20 sep. P.E.


Testarea sistemului de avertizare RO-ALERT
20 sep. P.E.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.