Romanian Design Week participă la London Design Festival cu şapte proiecte

14 sep. 16:11 Cultură
A.B
Romanian Design Week participă la London Design Festival cu şapte proiecte

Romanian Design Week prezintă, online, la London Design Festival, sub tema "Schimbare/ Change", o serie de proiecte de design conceptual semnate de tineri designeri emergenţi, ale căror practici se concentrează pe procese şi celebrează experimentul ca parte esenţială a procesului creativ, potrivit News.ro

Vernisajul expoziţiei va avea loc online, pe 15 septembrie, la ora 10:00. Accesul este liber, prin înregistrare prealabilă.

Maria Neneciu, Project Manager Romanian Design Week, şi Jimmy MacDonald, director comercial al Adorno şi fondator al London Design Fair, sunt curatori. Capsula face parte din Virtual Design Destination by Adorno. Platforma cuprinde 14 colecţii de design parte din London Design Festival, cu peste 200 de piese exclusive.

Tema pentru prima ediţie a Virtual Design Destination by Adorno este "New Reality".

Expoziţia cuprinde lucrări semnate de co/rizom, un proiect care încearcă să dezvolte un set universal de instrumente pentru meşteşugari; Agnes Lukacs, care dă naştere unui manifest vizual ecologic prin obiecte realizate din hempcrete - un biocompozit care s-a născut în contextul unei nevoi tot mai presante de schimbare a modului în care abordăm resursele; Dare to Rug, care ne prezintă covoare derivate din desene acrilice ce explorează legătura dintre lumină şi spaţiu; Ştefan Păvăluţă - Cabinetul Weave (pentru DeltaCraft), care combină tehnici tradiţionale din Delta Dunării cu prelucrarea contemporană a materialelor naturale; Radu Abraham, ale cărui lucrări spectaculoase au adesea o abordare intuitivă şi personală, în căutarea sa pentru volume şi proporţii; UAU - care atrage prin compoziţiile jucăuşe şi gesturile sculpturale ale ceramicii şi Stardust Architects, ce impresionează prin procesul ludic din jurul proiectelor sale.

Proiectele selectate reflectă tema de anul acesta a Romanian Design Week, "Change", chestionând rolul designului pentru un viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Orientată spre viitor, dar cu puternic interes pentru moştenirea creativă a meşteşugului, capsula impresionează prin originalitatea lucrărilor, precum şi prin prezenţa unor factori de schimbare şi inovare. Abilitatea designerilor români de a analiza şi utiliza materiale şi forme noi este contracarată creativ de libertatea de exprimare şi de gesturile intuitive.

Proiectele prezentate în această colecţie sunt un manifest pentru optimism şi pentru puterea creativităţii.

Prezenţa în cadrul London Design Festival este susţinută de Institutul Cultural Român din Londra şi UniCredit Bank.

La Bucureşti, festivalul este în desfăşurare până pe 20 septembrie, atât la Combinatul Fondului Plastic, cât şi la hub-ul Qreator by IQOS.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ INTERVIU CU MIREL TALOŞ, PREŞEDINTE INTERIMAR ICR"În această perioadă am descoperit incredibila forţă a culturii"
01 dec. A CONSEMNAT DAN NICOLAIE


EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ INTERVIU CU BOGDAN GHEORGHIU, MINISTRUL CULTURII"Cultura are nevoie de continuitate şi de măsuri coerente, de debirocratizare"
01 dec. A CONSEMNAT DAN NICOLAIE


MINISTERUL CULTURII:''Actul normativ privind schema de ajutor de stat va fi discutat cu potenţialii beneficiari pentru a fi îmbunătăţit''2
24 nov. G.U.


FESTIVAL ONLINEZeci de spectacole de teatru, gratis
18 nov. O.D.


CEA MAI MARE LECŢIE DIN LUMEElevii învaţă despre schimbările climatice1
17 nov. O.D.


NOAPTEA MUZEELOR ÎN BUCUREŞTI:23 de muzee cu program online şi fizic, adaptat restricţiilor sanitare
14 nov. G.U.


Noaptea Muzeelor la "Antipa" 2020
12 nov. A.B.


Lucrări de Nicolae Tonitza, adjudecate în licitaţia online "Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti"
23 oct. A.P.


EFECTELE CRIZEI SANITAREDezastru în zona culturii2
13 oct. O.D.


BOGDAN GHEORGHIU:''Fiecare segment al patrimoniului cultural din România ne deschide porţile către turismul intern şi internaţional''
07 oct. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.