Romgaz analizează posibilitatea de a prelua o parte din proiectul Neptun Deep 1

19 nov. 16:36 Companii
I.L.
Romgaz analizează posibilitatea de a prelua o parte din proiectul Neptun Deep

Adrian Volintiru a declarat marţi că Romgaz SA analizează posibilitatea de a prelua între 15-20% din proiectul Neptun Deep, după ce compania a fost contactată de reprezentanţii Exxon, relatează Agerpres.

Volintiru, directorul general al SNGN Romgaz SA a declarat: "Am fost contactaţi, ieri printr-un mail, de către consultantul care îi consiliază pe cei de la Exxon în acest exit. Ne-au anunţat că urmează un proces de exit şi că, dacă suntem interesaţi, ne invită la masa discuţiilor. Urmează să purtăm discuţii în perioada următoare, împreună cu reprezentanţii OMV".

Acesta menţionează că Romgaz era interesată de această tranzacţie, dar nu ştie când va avea loc prima rundă de negocieri, totodată a subliniat că preluarea proiectului Neptun Deep nu înseamnă renunţarea la proiectele în care compania este deja angrenată, precum proiectul Trident din Marea Neagră, realizarea termocentralelor Iernut şi Mintia şi preluarea unei participaţii din terminalul LNG din Grecia.

Vineri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a afirmat că Romgaz trebui să analizeze oportunitatea de a prelua participaţia ExxonMobil în proiectul Neptun din Marea Neagră, şi să accepte.

Popescu nu este primul oficial român care lansează ideea ca Romgaz să preia participaţia Exxon. Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, a afirmat acelaşi lucru la începutul lunii noiembrie.

Potrivit acestuia, Romgaz are capacitatea de a prelua participaţia americanilor în proiectul de mare adâncime din Marea Neagră.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 20.11.2019, 07:39

Pe langa faptul ca aceasta investitie ar costa Romgaz destul de mult eu cred ca nici OMW nu isi doreste ca statul roman sa fie partenerul sau intr-un proiect atat de complicat si in care trebuie sa investesti tot timpul foarte mult. Este ca si povestea cu SRL care are doi actionari 50/50% si care se cearta pentru fiecare leu care trebuie investit sau cheltuit.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Suntem penultimii în UE ca pondere a companiilor cu ritm rapid de dezvoltare
11 dec.


OPINIILuminiţa, doamna de la capătul ţevii
11 dec. Florian Mateiţă, Partener Rominsolv, Administrator Judiciar RADET


PENTRU ANUL 2019FAN Courier estimează o cifră de afaceri în creştere cu 15%
11 dec. Vlad Dobrea


PARTENERIAT ÎNTRE MINISTERUL EDUCAŢIEI, CONAF ŞI FPPG Educaţie antreprenorială în şcolile gimnaziale şi liceale
11 dec. Alina Vasiescu


PRINTR-O INVESTIŢIE DE MINIM 30 MILIARDE DOLARI,Danemarca vrea să construiască insule artificiale pentru turbine eoliene
11 dec.


ANCOM: 55% dintre conexiunile la Internet mobil sunt 4G
11 dec. O.D.


CONFORM STRATEGIEI SALE DE EXTINDEREMedLife a cumpărat Spitalul OncoCard din Braşov
11 dec. Andrei Iacomi


SPECIALIŞTII DIN ENERGIE AFIRMĂ: "Gazul - resursă cheie pentru viitorul sectorului energetic"
11 dec. RAMONA RADU


Dosarul Rompetrol II, la final
11 dec. Andrei Iacomi


MIHAI IONESCU, ANEIR:"Deficitul comercial va depăşi 17 miliarde euro, în acest an"
11 dec. RAMONA RADU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.