Romsilva a identificat alte aproape 4.000 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine

03 aug. 2017 Miscellanea
Andrei Stan
Romsilva a identificat alte aproape 4.000 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a identificat, în primul semestru al anului, alte 3.840 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine, solicitând introducerea acestor suprafeţe de pădure, aflate în proprietatea publică a statului, în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, a anunţat astăzi Regia, într-un comunicat de presă.

Din acestea, 2.996,38 de hectare sunt păduri virgine şi 844,08 de hectare păduri cvasivirgine.

Potrivit sursei citate, specialiştii Regiei au identificat 1.757,71 hectare la Ocolul Silvic Arpaşu din judeţul Sibiu, 1.063 de hectare la Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţi din judeţul Maramureş şi 175,67 de hectare la Ocolul Silvic Tarniţa din judeţul Mehedinţi, toate încadrându-se în categoria funcţională păduri virgine.

În judeţul Maramureş au fost identificate, în total, 633,21 hectare păduri de stat care se încadrează în categoria funcţională păduri cvasivirgine, pe raza ocoalelor silvice Groşii Ţibleşului, Mara şi Strâmbu Băiuţi. Au mai fost identificate şi alte păduri cvasivirgine în judeţul Caraş-Severin, 58,33 hectare la Ocolul Silvic Berzeasca, în judeţul Hunedoara, 87,41 hectare pe raza Ocolului Silvic Geoagiu, şi în judeţul Neamţ, 65,13 hectare la Ocolul Silvic Pipirig.

"Procesul de identificare şi includere a suprafeţelor în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine continuă, anual, specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva analizând peste 300 de mii de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului", precizează sursa citată.

Romsilva a inclus deja, anul trecut, 9.983 de hectare în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine. Recent, Romsilva, Ministerul Apelor şi Pădurilor, împreună cu organizaţiile WWF România şi Greenpeace România au reuşit introducerea a 24.679,4 hectare de păduri virgine şi seculare de fag în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO, din acestea, 24.341,3 de hectare fiind în proprietatea publică a statului şi administrate de Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Sibiul ar putea fi al doilea centru pentru intervenţii cardiovasculare la copii
22 apr. D.I.


Primăria Capitalei clarifică situaţia taxelor şi impozitelor locale
21 apr. D.I.


Un bărbat a decedat după ce a căzut dintr-o barcă de rafting în râul Jiu
21 apr. D.I.


Poliţiştii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la peste 2.900 de evenimente
21 apr. D.I.


ZIUA FORŢELOR TERESTRE: Tehnică militară prezentată în Parcul Carol
21 apr. D.I.


GHERORGHE MĂRMUREANU:"Următorul mare cutremur va fi adânc"
21 apr. D.I.


Poliţiştii au depistat 138 de persoane dispărute
21 apr. D.I.


Ministrul Transporturilor susţine statutul personalului feroviar 1
21 apr. D.I.


Studenţii vor avea acces gratuit la transportul feroviar
20 apr. D.I.


Extragerea Loteriei bonurilor fiscale, organizată duminică
20 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.