Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon, sigure pentru consum

02 apr. 17:45 Miscellanea
D.I.
Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon, sigure pentru consum

Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează permanent controale in pieţe, supermarket-uri si la producători, în vederea prelevării de probe din legume precum ceapa verde şi salata, se arată într-un comunicat al ministerului de resort, dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, primele roşii româneşti din acest an, din cadrul Programului de sprijin pentru tomate, au fost de asemenea analizate, în scopul determinării reziduurilor de pesticide.

Reprezentanţii MADR precizează că pentru cele 125 probe prelevate şi transmise pentru analize, au fost eliberate buletine pentru 86 probe, acestea fiind lipsite de reziduuri de pesticide, restul probelor aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de reziduuri.

Conform aceleiaşi surse, prelevarea probelor pentru controlul reziduurilor de pesticide se face "conform Ordinului MAPDR nr.1256/2005 pentru aprobarea Metodelor de prelevare a probelor de plante şi produse vegetale în vederea efectuării analizelor de laborator, pentru determinarea oficială a nivelului de reziduuri de pesticide". Analizele de laborator sunt realizate "în concordanţă cu sistemul de asigurare al calităţii ISO 17025/2005 prin metode acreditate RENAR", mai precizează ministerul.

Totodată, Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că produsele agroalimentare existente pe piaţă la această oră "sunt sigure pentru consum şi că produsele de protecţie a plantelor sunt folosite exclusiv în scopul menţinerii sănătăţii plantelor".

Potrivit sursei citate, MADR, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, "manifestă un interes sporit pentru depistarea la timp şi eliminarea eventualelor neconformităţi legate de depăşiri ale reziduurilor de pesticide din fructe şi legume, astfel încât pe masa consumatorului să ajungă produse sigure consumului".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

PMB doreşte distribuirea a două volume despre Istoria Ilustrată a României1
23 sep. V.D.


Planul roşu de intervenţie activat în judeţul Vrancea
23 sep. V.D.


Sistemul de sănătate din România este afectat de migraţia specialiştilor2
23 sep. V.D.


Pesta porcină africană confirmată în Belgia
22 sep. V.D.


Impactul migraţiei asupra salariaţilor din sănătate
21 sep. P.E.


(ANCPI) LUNA AUSGUST:Tranzacţii imobiliare în scădere cu 29%
21 sep. V.D.


Guvernul adoptă un proiect pentru modificarea Legii adopţiilor1
20 sep. F.B.


STUDIU BCR:Telefoanele mobile - primele investiţii ale tinerilor
20 sep. P.E.


Plicul cu peste 33.000 euro predat poliţiei
20 sep. P.E.


Testarea sistemului de avertizare RO-ALERT
20 sep. P.E.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.