Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon, sigure pentru consum

02 apr. 17:45 Miscellanea
D.I.
Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon, sigure pentru consum

Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează permanent controale in pieţe, supermarket-uri si la producători, în vederea prelevării de probe din legume precum ceapa verde şi salata, se arată într-un comunicat al ministerului de resort, dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, primele roşii româneşti din acest an, din cadrul Programului de sprijin pentru tomate, au fost de asemenea analizate, în scopul determinării reziduurilor de pesticide.

Reprezentanţii MADR precizează că pentru cele 125 probe prelevate şi transmise pentru analize, au fost eliberate buletine pentru 86 probe, acestea fiind lipsite de reziduuri de pesticide, restul probelor aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de reziduuri.

Conform aceleiaşi surse, prelevarea probelor pentru controlul reziduurilor de pesticide se face "conform Ordinului MAPDR nr.1256/2005 pentru aprobarea Metodelor de prelevare a probelor de plante şi produse vegetale în vederea efectuării analizelor de laborator, pentru determinarea oficială a nivelului de reziduuri de pesticide". Analizele de laborator sunt realizate "în concordanţă cu sistemul de asigurare al calităţii ISO 17025/2005 prin metode acreditate RENAR", mai precizează ministerul.

Totodată, Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că produsele agroalimentare existente pe piaţă la această oră "sunt sigure pentru consum şi că produsele de protecţie a plantelor sunt folosite exclusiv în scopul menţinerii sănătăţii plantelor".

Potrivit sursei citate, MADR, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, "manifestă un interes sporit pentru depistarea la timp şi eliminarea eventualelor neconformităţi legate de depăşiri ale reziduurilor de pesticide din fructe şi legume, astfel încât pe masa consumatorului să ajungă produse sigure consumului".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Licitaţia pentru reabilitarea cetăţii Râşnov, finalizată
21 iul. V.D.


Limba română, între primele opt limbi ale lumii
21 iul. V.D.


Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Mediaş
20 iul. A.M.


Studiu:"Tehnologia ne simplifică viaţa"
20 iul. V.D.


Poliţiştii rutieri, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis
20 iul. R.G.


Festivităţi cu ocazia sărbătoririi Zilei Aviaţiei Române
20 iul. V.D.


La salonul de aeronautică din FarnboroughBoeing a obţinut mai multe comenzi decât Airbus
20 iul. R.G.


ŞTIINŢĂOraşe cu viitorul... la vedere2
20 iul. O.D.


ANRE a aprobat creşterea preţului gazelor naturale2
19 iul. A.M.


UE consideră insuficientă ridicarea stării de urgenţă în Turcia
19 iul. R.G.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.