ROVANA PLUMB, DUPA ÎNTÂLNIRILE CU COMISARII CREŢU ŞI OETTINGER:

"Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile"

02 mar. 2018 Politică
D.I.
Rovana Plumb
Rovana Plumb

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit, în cadrul vizitei de două zile pe care a efectuat-o la Bruxelles, cu Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională, şi cu Gunther Oettinger, comisar european pentru Buget, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, în cadrul întrevederii cu comisarul Corina Creţu, s-a discutat despre identificarea unor soluţii tehnice cu privire la evitarea dezangajării pe Programul Operaţional Regional, dar şi despre iniţierea unui grup de lucru care ar urma să vizeze simplificarea procedurilor pentru atragerea de fonduri europene de către beneficiari.

Referitor la implementarea Programului Operaţional Regional, delegaţia română a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru a agrea, în cel mai scurt timp, măsurile pentru reducerea riscului de dezangajare, printre care se numără propunerea unei scheme de subvenţionare pentru creşterea eficienţei energetice în locuinţe.

Un alt subiect dezbătut a fost stadiul proiectelor aferente celor 3 spitale regionale, care urmează să fie construite din fonduri europene în oraşele Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca. Comunicatul MFE precizează că "s-a agreat depunerea celor trei aplicaţii la Comisia Europeană până la finalul acestui an, după ce vor fi finalizate studiile de fezabilitate, în octombrie 2018".

Potrivit sursei citate, la întâlnirea cu comisarul european pentru Buget, Gunther H. Oettinger, delegaţia română "a reafirmat poziţia României cu privire la viitoarea perioadă financiară (2021-2027), punând accent pe faptul că politica de coeziune ar trebui să se concentreze în continuare pe un număr limitat de obiective tematice şi priorităţi de investiţii. De asemenea, s-a punctat faptul ca va fi necesară o anumită flexibilitate a politicii de coeziune în viitoarea perioadă, pentru a răspunde în timp scurt provocărilor viitoare".

La finalul întrevederii, Rovana Plumb a declarat: "Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile, dată fiind relevanţa acesteia în dezvoltarea României şi a celorlalte State Membre. Am solicitat această flexibilitate în alegerea priorităţilor pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare şi provocărilor specifice fiecărei regiuni".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

PLUMB (MFE):România va miza pe dezvoltarea IMM-urilor şi pe sprijinirea eficienţei energetice1
23 mar. M.I.


IOAN DENEŞ:Bugetul pentru investiţii al MAP din 2019, cel mai mare din ultimii 10 ani
22 mar. M.I.


DAN BARNA:"Problema în România nu e lipsa banilor, ci este incompetenţa"
22 mar. M.I.


LUDOVIC ORBAN, DESPRE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE:Fiecare filială PNL va avea obiectiv procentual şi numeric
22 mar. I.M.


Mirabela Amarandei şi-a dat demisia din funcţia de coordonator PLUS
22 mar. I.L.


Ministerul Justiţiei a trimis la CSM un nou proiect OUG de modificare a Codului Penal1
22 mar. A.L.


MARIUS BUDĂI:Vom realiza cu două dosare în plus faţă de cele asumate la Preşedinţia Consiliului UE
22 mar. L.I.


Procurorul Alfred Savu, de la DNA Ploieşti, urmărit penal
22 mar. A.L.


Gabriela Firea, operată la Spitalul "Doctor Ioan Cantacuzino" 2
22 mar. L.I.


LUDOVIC ORBAN, DESPRE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE:"Dacă PSD pierde, poate fi un moment propice pentru o moţiune de cenzură"
22 mar. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.