ROVANA PLUMB, DUPA ÎNTÂLNIRILE CU COMISARII CREŢU ŞI OETTINGER:

"Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile"

02 mar. 17:29 Politică
D.I.
Rovana Plumb
Rovana Plumb

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit, în cadrul vizitei de două zile pe care a efectuat-o la Bruxelles, cu Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională, şi cu Gunther Oettinger, comisar european pentru Buget, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, în cadrul întrevederii cu comisarul Corina Creţu, s-a discutat despre identificarea unor soluţii tehnice cu privire la evitarea dezangajării pe Programul Operaţional Regional, dar şi despre iniţierea unui grup de lucru care ar urma să vizeze simplificarea procedurilor pentru atragerea de fonduri europene de către beneficiari.

Referitor la implementarea Programului Operaţional Regional, delegaţia română a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru a agrea, în cel mai scurt timp, măsurile pentru reducerea riscului de dezangajare, printre care se numără propunerea unei scheme de subvenţionare pentru creşterea eficienţei energetice în locuinţe.

Un alt subiect dezbătut a fost stadiul proiectelor aferente celor 3 spitale regionale, care urmează să fie construite din fonduri europene în oraşele Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca. Comunicatul MFE precizează că "s-a agreat depunerea celor trei aplicaţii la Comisia Europeană până la finalul acestui an, după ce vor fi finalizate studiile de fezabilitate, în octombrie 2018".

Potrivit sursei citate, la întâlnirea cu comisarul european pentru Buget, Gunther H. Oettinger, delegaţia română "a reafirmat poziţia României cu privire la viitoarea perioadă financiară (2021-2027), punând accent pe faptul că politica de coeziune ar trebui să se concentreze în continuare pe un număr limitat de obiective tematice şi priorităţi de investiţii. De asemenea, s-a punctat faptul ca va fi necesară o anumită flexibilitate a politicii de coeziune în viitoarea perioadă, pentru a răspunde în timp scurt provocărilor viitoare".

La finalul întrevederii, Rovana Plumb a declarat: "Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile, dată fiind relevanţa acesteia în dezvoltarea României şi a celorlalte State Membre. Am solicitat această flexibilitate în alegerea priorităţilor pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare şi provocărilor specifice fiecărei regiuni".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte astăzi
20 mar. D.I.


Tudorel Toader cere desecretizarea protocoalelor încheiate între structurile de Parchet şi SRI 1
20 mar.


Premierul Viorica Dăncilă îi scrie ministrului Justiţiei cerând să îi comunice dacă au mai fost cazuri în care Comisia Europeană a cerut informaţii despre dosare de corupţie la nivel înalt
19 mar. V.D.


Andrei-Marius Diamescu, numit consilier de stat în aparatul propriu de lucru al premierului
19 mar. V.D.


SENAT:Proiectul de modificare a unor acte normative din domeniul asigurărilor sociale, adoptat tacit
19 mar. V.D.


DRAGNEA: "Nu susţin o lege care să mărească impozitele şi taxele locale"1
19 mar. V.D.


KELEMEN DESPRE DECIZIA CCR:"Un mesaj extrem de dur în 2018 din partea CCR"1
19 mar. V.D.


ORBAN:"PNL va depune, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene"
19 mar. V.D.


MANDA: "Hellvig m-a informat că vrea să desecretizeze protocolul SRI-DNA"
19 mar. V.D.


USR critică cererea premierului de desecretizare a protocoalelor DNA-SRI
19 mar. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.