Gala BURSA 2018

Rusia solicită ONU să revizuiască sancţiunile impuse Coreei de Nord

08 nov. 12:55 Internaţional
F.B.
Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)
Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Rusia a cerut Consiliului de Securitate al ONU să analizeze astăzi sancţiunile impuse Coreei de Nord, au informat diplomaţii, o decizie care vine după ce o întâlnire dintre oficiali americani şi nord-coreeni de la New York de săptămâna aceasta s-a amânat, scrie Reuters.

Nu este deocamdată clar de ce Rusia a cerut discutarea acestei probleme, deşi ministerul de Externe chinez a informat luna trecută că Moscova, Beijingul şi Phenianul cred că este necesară ajustarea sancţiunilor ONU la momentul potrivit.

China şi Rusia consideră că ONU ar trebui să recompenseze Nordul pentru progresele făcute după ce preşedintele american, Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un la un summit în Singapore în iunie şi au căzut de acord să lucreze pentru a se ajunge la dezarmarea nucleară.

Totuşi, Statele Unite şi alte ţări occidentale au precizat că sancţiunile trebuie să fie implementate până când există o dezarmare nucleară completă.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat american, trebuia să se întâlnească cu oficialul nord-coreean Kim Yong Chol la New York astăzi pentru a stabili detaliile unui al doilea summit. Însă Departamentul de Stat al SUA a anunţat ieri că întâlnirea va fi reprogramată, fără să ofere un motiv.

Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong-ho, a informat ONU în septembrie că sancţiunile duc la o lipsă de încredere faţă de SUA şi că Nordul nu va renunţa la armele sale nucleare în aceste condiţii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Wall Street a deschis mixt
14 nov. E.M.


Cehia respinge tratatul ONU privind migraţia
14 nov. A.P.


Bursele asiatice închid în teritoriu negativ
14 nov. E.M.


Opozantul Navalnîi, autorizat să plece din Rusia la CEDO
14 nov. V.D.


Italia a retrimis UE proiectul de buget pentru 2019
14 nov. V.D.


Bursele europene au deschis în scădere
14 nov. E.M.


Melania îi cere lui Trump destituirea unui lider al NSC
14 nov. F.B.


Wall Street a închis negativ
14 nov. S.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINTEŢI:Bursele asiatice erau în teritoriu negativ
14 nov. S.I.


Germania investeşte 3 miliarde în dezvoltarea inteligenţei artificiale
14 nov. M.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.