Rusia solicită ONU să revizuiască sancţiunile impuse Coreei de Nord

08 nov. 2018 Internaţional
F.B.
Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)
Vladimir Putin (Sursa foto: Twitter)

Rusia a cerut Consiliului de Securitate al ONU să analizeze astăzi sancţiunile impuse Coreei de Nord, au informat diplomaţii, o decizie care vine după ce o întâlnire dintre oficiali americani şi nord-coreeni de la New York de săptămâna aceasta s-a amânat, scrie Reuters.

Nu este deocamdată clar de ce Rusia a cerut discutarea acestei probleme, deşi ministerul de Externe chinez a informat luna trecută că Moscova, Beijingul şi Phenianul cred că este necesară ajustarea sancţiunilor ONU la momentul potrivit.

China şi Rusia consideră că ONU ar trebui să recompenseze Nordul pentru progresele făcute după ce preşedintele american, Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un la un summit în Singapore în iunie şi au căzut de acord să lucreze pentru a se ajunge la dezarmarea nucleară.

Totuşi, Statele Unite şi alte ţări occidentale au precizat că sancţiunile trebuie să fie implementate până când există o dezarmare nucleară completă.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat american, trebuia să se întâlnească cu oficialul nord-coreean Kim Yong Chol la New York astăzi pentru a stabili detaliile unui al doilea summit. Însă Departamentul de Stat al SUA a anunţat ieri că întâlnirea va fi reprogramată, fără să ofere un motiv.

Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong-ho, a informat ONU în septembrie că sancţiunile duc la o lipsă de încredere faţă de SUA şi că Nordul nu va renunţa la armele sale nucleare în aceste condiţii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

MARCO GIUNGI, AMBASADORUL ITALIEI:"Fraternitatea româno-italiană, un fenomen cu rădăcini adânci"
25 mar. V.S.


DECLARAŢIE A REPREZENTANŢEI AMBASADEI ISRAELULUI LA BUCUREŞTI: "Ne exprimăm speranţa ca Ambasada României să se mute la Ierusalim"
25 mar. T.T.


Wall Street a închis în scădere
25 mar. I.T.


ÎN SUA:Premierul Dăncilă, la dejunul în onoarea femeilor lider1
25 mar. T.T.


ING şi Bank of Beijing înfiinţează prima bancă din China cu un acţionar majoritar străin
25 mar.


JP Morgan şi alte bănci, anchetate în Turcia după deprecierea lirei
25 mar.


Uber se va lista la New York
25 mar.


Restructurarea Debenhams va genera pierderi pentru investitori
25 mar. Alina Vasiescu


PENTRU PRIMA DATĂ DUPĂ OCTOMBRIE 2006Randamentele obligaţiunilor germane, în teritoriu negativ
25 mar.


MEDIUTehnologii pentru un viitor fără poluare
25 mar. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.