Dialog inedit despre securitate cibernetică

20 sep. Laurent Chrzanovski
Dialog inedit despre securitate ciberneticã

Pentru evoluţia digitală, 2018 este un an deosebit de important în care, din păcate, în aproape toate ţările din Sudul Europei, din Portugalia până în România, nu se mai vorbeşte deloc despre pericole. Pe de o parte, suntem intoxicaţi zilnic de mass-media generaliste cu aşa-zisa "dezinformare", un fenomen care are loc, în toată media, de la începutul presei democratice la sfârşitul secolului al XIX-lea, dar care în pris­ma marilor vedete ale media româ­neşti se limita la informaţie manipulată, deformată sau chiar inventată, pe scurt - fake news.

AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA:"Proiectul de modificare a legii insolvenţei are mari «şanse» să fie neconstituţional"

20 sep. Emilia Olescu
Gheorghe Piperea

Proiectul de modificare a legii insolvenţei, care urmează să fie aprobat de urgenţă în Guvern, are mari "şanse" să fie declarat neconstituţional, consideră avocatul Gheorghe Piperea. Specialistul a scris, ieri, pe pagina sa de Facebook: "Atrag atenţia în mod public că, înainte de promulgarea actualului Cod al insolvenţei (Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenţie a insolvenţei şi insolvenţă), Guvernul Ponta I a încercat să emită acest cod, integral, prin OUG nr. 91/2013.

Reindustrializarea, un eşec economic

20 sep. George Marinescu
Reindustrializarea, un eºec economic

Andreea Paul, preşedinte INACO: "Reindustrializarea trebuie să ţină cont de megatendinţele tehnologice ale viitorului. Suntem ţara cu cea mai modestă economie inovatoare din Europa şi cu cea mai mică rată de inovare"  

În ultimii 28 de ani a avut loc un declin permanent al industriei româneşti, din cauza politicilor guvernamentale care au considerat că marile combinate nu reprezintă decât o sursă de fier vechi, din cauza privatizărilor ineficiente în unele ramuri economice, fapt care, combinat cu concurenţa industriilor puternice din ţările civilizate a dus la închiderea mai multor întreprinderi din ţara noastră şi la reprofilarea pe piaţa industriilor a întreprinzătorilor din acest domeniu.

Războiul comercial SUA-China nu se opreşte

20 sep. V.R.
Rãzboiul comercial SUA-China nu se opreºte

Beijingul va taxa, de luni, importuri americane de 60 de miliarde dolari  

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China a escaladat săptămâna aceasta, după ce Beijingul a anunţat că va aplica, din 24 septembrie, tarife vamale pentru produse americane în valoare de 60 de miliarde de dolari, ca reacţie la taxele anunţate recent de preşedintele SUA Donald Trump pentru produse chinezeşti de 200 de miliarde de dolari. Luni, adminis­traţia de la Washington a informat că va impune, începând din 24 septembrie, tarife vamale de 10% pentru mărfuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, iar de la sfârşitul lui 2018 - de 25%.

Disidenţii din PSD solicită demisia imediată a lui Liviu Dragnea

20 sep. GHEORGHE IORGOVEANU
Disidenþii din PSD solicitã demisia imediatã a lui Liviu Dragnea

Mult aşteptata scrisoare prin care un grup de lideri din cadrul PSD îi solicită demisia lui Liviu Dragnea din func-ţia de şef al partidului a fost în sfârşit finalizată şi dată publicităţii. Scrisoarea, intitulată "Declaraţie comună" şi semnată de mai mulţi membri din Comitetul Executiv al PSD, printre care se numără şi grupul de iniţiativă constituit din vicepremierul Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea - primar general al Capitalei, Adrian Ţuţuianu - vicepreşedinte al Senatului şi fost ministru al Apărării Naţionale, se doreşte a fi un prim pas în normalizarea relaţiilor pe care partidul le are cu societatea civilă şi cu Preşedinţia României.

Disidenþii din PSD solicitã demisia imediatã a lui Liviu Dragnea

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11 - 18 SEPTEMBRIE Creştere de 4,52% pentru Biofarm

20 sep.
Mihai Gongoroi

CFR Marfă, aproape de insolvenţă

20 sep. George Marinescu

PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,6524 lei

20 sep. Vlad Dobrea

PIAŢA MONETARĂDobânzile la depozitele overnight au scăzut la 1,74%

20 sep. Vlad Dobrea

Directorul Danske Bank demisionează în plin scandal de spălare de bani

20 sep.

ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017,OTP Bank România a dat cu 70% mai multe credite companiilor mari

20 sep. E.O.

Lukoil a început programul de răscumpărare de acţiuni, în valoare de trei miliarde de dolari

20 sep.

FORUMUL DE AFACERI ROMÂNIA - INDIA:"Invităm întreprinzătorul indian să investească în România"

20 sep. Mihai Gongoroi

ÎNCEPÂND DE IERI,Digi a lansat servicii de internet şi telefonie fixă, în Spania

20 sep. A.I.

Băncile braziliene, anchetate pentru tranzacţiile cu criptomonede

20 sep. Alina Vasiescu

Secţia de Investigare a Magistraţilor prinde contur

20 sep. GHEORGHE IORGOVEANU

COMISIA EUROPEANĂ A STABILIT:"McDonald's" nu a încălcat legislaţia UE în cazul avantajelor fiscale obţinute în Luxemburg

20 sep.

Handbalul nostru intră în era criptomonedelor

20 sep. C.P.

ÎCCJ a stabilit primul termen al apelului în dosarul "Bombonica"

20 sep. I.GHE.

Ankara înlesneşte dobândirea cetăţeniei turce pentru investitorii străini

20 sep.

Surse: Nestle, Unilever şi Coca-Cola au făcut oferte pentru o divizie Glaxo

20 sep.

MACRO NEWSLETTER 20 Septembrie 2018

20 sep.
Arhivă
m.bursa.ro
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.