SENATORUL LIBERAL LOVEŞTE DIN NOUZamfir plafonează dobânzile1

21 feb. Emilia Olescu
Plafonarea dobânzilor este o practicã europeanã. Sunt foarte multe þãri din Europa care practicã o limitare a dobânzilor ºi am decis ca ºi noi sã intrãm în rândul lor. Mãsura va fi valabilã ºi pentru bãnci ºi pentru IFN, doar pentru contractele noi", a menþionat Daniel Cãtãlin Zamfir.

Senatorii au votat ca dobânda anuală efectivă să fie de maxim 2,5 ori mai mare decât dobânda cheie, pentru ipotecare  

Proiectul legislativ va merge la Camera Deputaţilor - for decizional

Senatorul Zamfir: "Am intrat astăzi în Europa şi în ceea ce priveşte modul de acordare a creditelor"

Senatorul PNL Daniel Cătălin Zamfir nu se dezminte. Proiectul său de lege privind plafonarea dobânzilor a fost primul pe ordinea de zi de ieri, în şedinţa comună a comisiilor de specialitate şi, în ciuda controverselor apărute între domnia sa şi alţi câţiva colegi de partid, printre care şi preşedintele Comisiei economice Florin Cîţu, liberalul a obţinut mai mult decât şi-a propus iniţial - nu doar limitarea dobânzilor remuneratorii şi penalizatoare, ci plafonarea dobânzii anuale efective percepute (DAE) de bănci şi IFN-uri.

CURTEA DE CONTURI, ÎN RAPORTUL DE AUDIT PE 2016:Există unele divergenţe între stat şi OMV cu privire la majorarea de capital cu terenurile

21 feb. A.S.
Existã unele divergenþe între stat ºi OMV cu privire la majorarea de capital cu terenurile

Curtea de Conturi a constatat, în raportul de audit pe anul 2016, neimplementarea unor măsuri dispuse anterior prin decizii, ca urmare a unor controale efectuate pe tema privatizării, la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, la Agenţia Domeniilor Statului, la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (actual DPAPS), la Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie (DGPAPSE), direcţie din cadrul Ministerului Energiei, şi la SC Electrica SA (la care, în acest moment, participaţiile statului sunt administrate de Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie SA (SAPE).

Societăţile comerciale privatizate nu au finalizat procesul de obţinere a certificatelor de proprietate pentru terenurile aflate în administrare la momentul privatizării, susţin oficialii Curţii de Conturi, în raportul de audit pe anul 2016, precizând că, pe cale de consecinţă, nu a avut loc majorarea capitalului social al societăţilor cu valoarea acestora şi transmiterea către entitatea cu atribuţii în domeniul privatizării a pachetului de acţiuni aferent.

ÎN PLIN SCANDAL DE CORUPŢIEGuvernatorul Băncii Letoniei nu emisionează1

21 feb. A.V.

Guvernatorul Băncii Letoniei, Ilmars Rimsevics, a anunţat, ieri, că nu va demisiona din funcţie, iar acuzaţiile de luare de mită care i s-au adus recent sunt false. În plus, Rimsevics a afirmat că a fost ameninţat cu moartea.

Ce se ascunde în spatele virtuţii proclamate de Unilever?

21 feb. Călin Rechea
Ce se ascunde în spatele virtuþii proclamate de Unilever?

Corporaţia anglo-olandeză Unilever a luat zilele trecute o poziţie deosebit de ameninţătoare la adresa unor giganţi ai Internetului, cum sunt Google sau Facebook.

În cadrul unei conferinţe anuale din Statele Unite, IAB Annual Leadership Meeting, directorul de marketing al companiei, Keith Weed, a declarat că "Unilever nu doreşte să-şi promoveze produsele pe platforme care nu aduc o contribuţie socială pozitivă", după cum scrie Reuters.

RAPORT AL CURŢII DE CONTURI 2016:Acţiunile fostei AVAS la 23 de societăţi comerciale, executate pentru despăgubiri către "Dac Air"

21 feb. A.S.
George Constantin Pãunescu controla Dac Air.

Acţiunile deţinute de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) la un număr de 23 de societăţi comerciale, în sumă de 19,25 milioane de lei, au fost executate silit, în 2016, în temeiul unui dosar de executare constituit în anul 2011, potrivit unui raport de audit al Curţii de Conturi, care arată că acest dosar a avut ca obiect punerea în executare a unei sentinţe comerciale a Tribunalului Bucureşti din anul 2010, prin care s-a dispus obligarea pârâtei AVAS la plata de despăgubiri către creditoarea SC "Dac Air" SA, cu titlu de prejudiciu efectiv suferit de reclamantă, în perioada 1.01-31.12.2004, ca urmare a neîn­deplinirii obligaţiei de efectuare a vărsămintelor, conform Con­venţiei-cadru nr. 1345/08.11.1996.

OVIDIU NICOLESCU, CNIPMMR:"Autorităţile nu conştientizează faptul că România va prelua preşedinţia UE"

21 feb. RAMONA RADU

LIVIU ROGOJINARU, CNIPMMR:"Sunt necesare măsuri de îmbunătăţire a programului Start-Up Nation"

21 feb. RAMONA RADU

ADVERTORIALVodafone România anunţă că a semnat un acord pentru achiziţia Evotracking

21 feb.

ÎNTÂLNIRE ÎNTRE PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR ŞI AMBASADORUL STATELOR UNITEDragnea: "Am discutat cu Klemm despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic"

21 feb.

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,6623 lei

21 feb. A.C.

PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au stagnat

21 feb. A.C.

DUPĂ CE A PRELUAT BURSA IRLANDEZĂEuronext plănuieşte noi achiziţii

21 feb. A.V.

PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOAREPreţul maxim al energiei electrice - 301,56 lei/MWh

21 feb. R.R.

ÎN VEDEREA EFECTUĂRII SUCCESIUNILORDepozitarul Central: "Notarii vor putea obţine atestate privind acţiunile deţinute de persoane decedate"

21 feb.

STUDIU:UE ar putea dubla ponderea regenerabilelor în mixul energetic până în 2030

21 feb.

Board-ul Orange îl susţine pe Stephane Richard pentru un nou mandat de director general

21 feb.

BURSELE DIN LUMECreşteri în Europa, în baza rezultatelor companiilor

21 feb. A.V.

DUPĂ APARIŢIA UNEI INFORMAŢII ÎN PRESĂ LEGATĂ DE PLANUL DE DISTRIBUŢIE A DIVIDENDELOR, Acţiunile Banca Transilvania au fost suspendate pentru două ore de la tranzacţionare

21 feb. A.I.

STUDIU AAFBR:"Piaţa obligaţiunilor tranzacţionabile la bursă este foarte concentrată"

21 feb. A.I.

ALEX MILCEV, EY: "Ţara noastră, departe de a reglementa tratamentul fiscal al cripto-monedelor"

21 feb.

MACRO NEWSLETTER 21 februarie 2018

21 feb.

Fitch a confirmat ratingul Erste la nivelul A-, cu perspectivă stabilă

21 feb.

ALIN BURCEA, ANAT: "Proiectul de Lege a Turismului este un paleativ, nu ceva revoluţionar"

21 feb. ADELINA TOADER

Profitul HSBC creşte puternic datorită rezultatelor din Asia

21 feb.
Arhivă
m.bursa.ro
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.