Ziarul Bursa pe mobil
 
 
LA O DOBÂNDĂ DE 0,51%
Ministerul Finanțelor a luat cu împrumut 800 milioane lei pe șase luni
16.06.2017 - Bănci-Asigurări

Ministerul Finanțelor a luat joi cu împrumut 800 milioane lei (174,3 milioane euro) prin vânzarea de certificate de trezorerie scadente în 18 decembrie 2017, în linie cu nivelul programat, pentru care a acceptat să ofere băncilor un randament mediu de 0,51%, arată datele publicate de Banca Națională a României (BNR).

Cele opt bănci participante la licitație au oferit 3,15 miliarde lei, de aproape patru ori mai mult față de valoarea anunțată, conform News.ro.

Certificatele de trezorerie nu au dobândă, randamentul fiind calculat ca diferență între prețul de vânzare, mai mic decât valoarea nominală, și valoarea pe care statul o va plăti la scadență, care este chiar valoarea nominală.

La licitația de joi, randamentul mediu ponderat a fost de 0,51%, iar cel maxim de 0,53%.

Ministerul Finanțelor și-a propus pentru luna iunie să împrumute de pe piața internă 5,3 miliarde lei, din care 1,8 miliarde lei prin certificate de trezorerie și 3,5 miliarde lei prin obligațiuni, la care s-ar putea adăuga 500 milioane lei prin licitații suplimentare, nivelul fiind cu mult peste cel din lunile anterioare.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro