Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Eurolife ERB România a înregistrat un profit net de patru milioane lei
19.06.2017 - Bănci-Asigurări
A.C.

Eurolife ERB România a înregistrat un profit net de patru milioane lei

Eurolife Asigurări de Viață și Eurolife ERB Asigurări Generale, companii ce reprezintă Eurolife ERB Insurance Group în țara noastră, au raportat în anul 2016 o creștere în segmentul asigurărilor tradiționale și de protecție. În același timp, companiile au încheiat cu succes anul pe profit, în contextul în care investițiile au crescut, potrivit unui comunicat de presă.

O creștere de 28% a investițiilor și extinderea echipei, coroborată cu o apreciere a primelor în segmentul produselor de protecție și managementul riscului au adus o creștere cu 15% a profitului operațional. Astfel, profitul net înregistrat a fost de patru milioane lei, potrivit sursei citate.

Anita Nițulescu, CEO Eurolife ERB Asigurări a declarat: "Trecerea la grupul Fairfax a oferit companiei oportunitatea de a adopta o abordare strategică, în beneficiul clienților, angajaților și partenerilor noștri. Astfel, ne-am orientat către modernizarea și consolidarea infrastructurii IT, dar și spre achiziția unor noi soluții tehnice prin care putem dezvolta în mod sustenabil noi canale de distribuție și noi servicii - toate perfect adaptate epocii digitale și pliate pe exigențele clienților"

Clienții prezintă interes față de produsele din segmentul de protecție, unde compania a înregistrat un trend ascendent față de anul 2015, cu o creștere de 13% raportată la portofoliul existent de clienți, și cu 27% în privința clienților noi. În special, clienții au achiziționat cu 25% mai multe polițe care acoperă riscul de accident și cu 30% mai multe polițe de asigurare de viață ce au inclusă o componentă de economisire, se mai arată n comunicat.

Anita Nițulescu a adăugat: "Strategia noastră pentru anii următori vizează dezvoltarea canalelor alternative de distribuție, unde un rol important îl are digitalizarea serviciilor financiare, dar și dezvoltarea constantă a produselor și serviciilor în deplină concordanță cu nevoile și standardele clienților noștri".

Potrivit reprezentanțiilor băncii, prin dinamica ascendentă înregistrată în 2016, Eurolife ERB Group a înregistrat prime în valoare de 498 milioane euro în piețele din Grecia (țara de origine a grupului) și țara noastră o creștere cu 62% față de anul 2015.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro