Ziarul Bursa pe mobil
 
 
BCE le va cere băncilor să raporteze toate incidentele cibernetice majore
20.06.2017 - Bănci-Asigurări
V.R.

BCE le va cere băncilor să raporteze toate incidentele cibernetice majore

Banca Centrală Europeană (BCE) le va solicita instituțiilor financiare pe care le supraveghează să raporteze toate incidentele cibernetice majore, începând din această vară, pe fondul sporirii preocupărilor pentru securitatea IT, a declarat, ieri, Sabine Lautenschlaeger, membru în board-ul băncii.

Lautenschlaeger a menționat: "Am realizat o fază pilot în 2016, care a fost un succes. Acum implementăm soluții pe termen lung pentru toate acele bănci pe care le supraveghem direct".

Oficialul BCE a adăugat: "Din această vară, băncile vor trebui să raporteze toate incidentele cibernetice majore, ceea ce ne va ajuta să apreciem mult mai obiectiv cât de multe incidente există și cum evoluează amenințările cibernetice".

Recent, Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a avertizat că băncile nu reușesc să-și demonstreze capacitatea de a face față creșterii amenințării din partea celor care obțin acces neautorizat la sistemele și datele lor cheie".

Un oficial EBA a declarat că securitatea cibernetică se află pe agenda instituției. Președintele EBA, Andrea Enria, le-a cerut statelor membre ale UE să testeze metodele de apărare ale băncilor împotriva atacurilor cibernetice.

Autoritățile globale de reglementare au înăsprit cerințele de securitate pentru bănci, din cauza atacurilor cibernetice, iar în unele state, sistemele de securitate ale creditorilor sunt verificate.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro