Ziarul Bursa pe mobil
 
 
COMITETUL NAȚIONAL PENTRU SUPRAVEGHEREA MACROPRUDENȚIALĂ RECOMANDĂ:
BNR și ASF să colecteze informații despre investitorii din piața imobiliară
20.06.2017 - Bănci-Asigurări

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) recomandă Băncii Naționale a României (BNR) și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) să colecteze informații despre principalii investitori din piața imobiliară comercială, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul propriu.

Documentul precizează: "CNSM a evaluat necesitatea lărgirii sferei de cuprindere a informațiilor statistice necesare analizelor privind piața imobiliară, având în vedere rolul important al sectorului imobiliar pentru economie. Astfel, CNSM a luat notă de preocupările BNR de colectare de informații suplimentare privind riscurile care provin dinspre sectorul imobiliar rezidențial. Totodată, CNSM a recomandat BNR și ASF să colecteze informații de la principalii investitori din piața imobiliară comercială și de la instituțiile financiare pentru acoperirea nevoilor de date privind piața fizică, precum și a celor privind volumul investițiilor și al finanțărilor imobiliare".

Cea de-a doua ședință a Consiliului general al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială a avut loc în data de 14 iunie. În cadrul acestuia a fost stabilit calendarul ședințelor Consiliului general al CNSM pentru perioada iunie 2017 - iunie 2018. Următoarea ședință planificată va avea loc în data de 4 septembrie 2017.

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială a fost înființat în baza Legii nr. 12/2017 privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național, asigurându-se astfel implementarea Recomandării Comitetului European pentru Risc Sistemic (CERS) nr. 3/2011 privind mandatul macroprudențial al autorităților naționale. Din cadrul CNSM fac parte reprezentanți ai Băncii Naționale a României, ai Autorității de Supraveghere Financiară și ai Guvernului. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudențiale a sistemului financiar național, prin stabilirea politicii macroprudențiale și a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro