Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Sectorul construcțiilor a rămas pe minus în aprilie, cu o scădere de 19,6%
17.06.2017 - Companii-Afaceri
M.I.

Sectorul construcțiilor a rămas pe minus în aprilie, cu o scădere de 19,6%

Lucrările de construcții au înregistrat în a patra lună a acestui an o scădere cu 19,6% față de aprilie 2016, afectate de declinul lucrărilor de infrastructură și de construcții nerezidențiale, în timp ce construcția de locuințe a continuat să avanseze semnificativ, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Institutului Național de Statistică (INS).

În document se arată: "Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 19,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu 43,6%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 40,7% și la lucrările de construcții noi cu 5,7%".

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 40,1% și la clădirile nerezidențiale cu 7,1%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 39,7%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 15,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente cu 38,3%, lucrările de reparații capitale cu 38,1% și la lucrările de construcții noi cu 3,7%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 38,3% și la clădirile nerezidențiale cu 5,5%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 42,5%, conform sursei citate.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro