Ziarul Bursa pe mobil
 
 
"Lactalis" propune licențierea mărcii "La Dorna" către un terț pentru o anumită perioadă de timp
17.06.2017 - Companii-Afaceri
Andrei Stan

"Lactalis" propune licențierea mărcii "La Dorna" către un terț pentru o anumită perioadă de timp

Grupul "Lactalis" propune licențierea mărcii de unt "La Dorna" pentru o anumită perioadă de timp către un terț, având în vedere faptul că autoritatea de concurență consideră că tranzacția prin care grupul preia "Covalact" și "Lactate Harghita" riscă să ducă la consolidarea poziției pe piața producției și comercializării untului la nivel național, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Concurenței.

Sursa citată precizează: "Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică angajamentele formulate de grupul Lactalis pentru a elimina preocupările legate de concurență identificate în contextul achiziției societăților Covalact SA și Lactate Harghita SA. În urma analizei, autoritatea de concurență a constatat că tranzacția poate conduce la consolidarea poziției grupului Lactalis pe piața producției și comercializării untului, la nivel național. Consiliul Concurenței și-a exprimat îngrijorările de ordin concurențial pe această piață cu privire la reducerea posibilităților de alegere ale consumatorilor. Angajamentele propuse de grupul Lactalis constau în licențierea mărcii de unt «La Dorna» pentru o anumită perioadă de timp către un terț (societate comercială cu competență industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis), corelată cu schimbarea mărcii («re-branding») de către terț".

Ulterior acestei perioade, marca de unt "La Dorna" se va reîntoarce în portofoliul grupului "Lactalis", care se va abține de la folosirea respectivei mărci pentru unt, pentru o perioadă de timp suficientă ca terțul să poată beneficia de creșterea cotei sale de piață.

Consiliul Concurenței invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observații cu privire la angajamentele propuse de către grupul "Lactalis" până la data de 23 iunie.

"După analiza observațiilor formulate de către terți, Consiliul Concurenței poate solicita părților modificarea propunerilor și poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor", se mai arată în comunicat.

Autoritatea de concurență precizează că va verifica îndeplinirea angajamentelor de către grupul "Lactalis".

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro