Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Studiu: "Expunerea datelor în mediul online poate fi periculoasă"
19.06.2017 - Companii-Afaceri

Studiu: "Expunerea datelor în mediul online poate fi periculoasă"

Utilizatorii își pun în pericol datele personale atât prin modul în care împărtășesc informații cu alte persoane, cât și prin folosirea în comun a dispozitivelor care conțin aceste informații, se arată în studiul My Precious Data: Stranger Danger remis, vineri, de către Kaspersky Lab.

"Oamenii care împărtășesc datele lor cu ceilalți sunt mai predispuși la probleme - de exemplu, aproape jumătate dintre utilizatorii care publică informații personale online s-au confruntat cu pierderea lor de pe smartphone-uri (47%). În schimb, șansele pierderii datelor sunt mici printre cei care nu distribuie informații personale către alte persoane - doar 13% dintre ei au pierdut informații de pe smartphone-urile lor. Riscurile sunt chiar mai mari pentru cei care împărtășesc informații cu necunoscuți, 59% dintre cei care au făcut acest lucru recunoscând că și-au pierdut datele", se arată în document, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, oamenii care fac publice date personale în mediul digital au raportat o gamă variată de probleme cu dispozitivele lor.

"Pe smartphone-uri, cele mai frecvente probleme includ reclamele nedorite (51%, comparativ cu 25% dintre utilizatorii care nu procedează astfel), probleme cu durata bateriei (41%, față de 17% dintre cei care nu publică informații personale), aplicații care funcționează pe dispozitiv fără consimțământul lor (19% versus 6%) și infectarea cu malware (14%, comparativ cu 4% dintre utilizatorii care fac publice informații personale). Aceste concluzii ilustrează legătura dintre distribuirea datelor către alte persoane și problemele dispozitivelor, cei care distribuie informații fiind mai expuși la o serie de probleme, în comparație cu cei care nu distribuie", menționează sursa citată.

Cercetarea arată aceeași corelație pentru utilizatorii care își lasă dispozitivele în grija altora, cum ar fi împrumutarea smartphone-urilor pentru o anumită perioadă de timp, lăsarea dispozitivelor neblocate în locuri publice, dezvăluirea codurilor PIN și așa mai departe.

"Acești utilizatori sunt, de asemenea, mai predispuși să își piardă datele. De exemplu, mai mult de jumătate (65%) dintre cei care au folosit smartphone-ul în comun cu alte persoane, au pierdut date din el, comparativ cu 34% dintre cei care nu au procedat astfel", menționează sursa citată.

My Precious Data: Stranger Danger este bazat pe un studiu online efectuat de compania Toluna și Kaspersky Lab în ianuarie 2017. Studiul a evaluat atitudinile a 16.250 de utilizatori de Internet cu vârste de peste 16 ani, din 17 țări din lume.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro