Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Draxlmaier se extinde la Codlea, numai în construcția halelor investind 4 milioane de euro
19.06.2017 - Companii-Afaceri
OVIDIU VRÂNCEANU

Draxlmaier se extinde la Codlea, numai în construcția halelor investind 4 milioane de euro

Compania IMT - Imobiliare Management Transilvania din Codlea, care dezvoltă hale de producție pentru nemții de la Draxlmaier, și-au majorat capitalul social în luna mai cu 18,179 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro). Suma este necesară unei noi etape a dezvoltării fabricii Draxlmaier din Codlea.

DTR Draxlmaier Sisteme Tehnice Codlea, fabrica din Brașov a concernului german, a încheiat anul trecut cu afaceri de 179,389 milioane de lei (aproape 40 de milioane de euro), în creștere față de anul anterior cu aproape 33% față de business-ul înregistrat în anul anterior. În același timp, profitul companiei a urcat de la 5,71 milioane de lei la 7,25 milioane de lei, numărul mediu de angajați crescând în această perioadă de la 1.356 la 1.611 persoane.

Draxlmaier anunța la începutul acestui an că în 2017 va pune accent în continuare pe dezvoltarea atelierelor-școală destinate elevilor de la școala profesională în regim dual. în acest moment, există deja două astfel de ateliere, în Brașov și Timișoara și sunt în proces de amenajare atelierele din Pitești, Satu Mare și Hunedoara. Acestea vor fi dotate cu echipamente și utilaje noi și performante. Compania se implică în dezvoltarea noilor generații de specialiști încă din 2012.

De asemenea, grupul german își dezvoltă afacerea în România, investind peste 150 de milioane de euro până în 2018 într-un amplu proces de extindere. Lucrările de construcție din Hunedoara și Brașov au fost deja demarate. În Pitești va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie și IT, producția în cadrul celei mai noi companii, în timp ce prima companie înființată ar putea fi închisă. Investiția în regiune va continua prin susținerea sistemului de învățământ dual, precum și a programului de internship și a celui de predare de cursuri inițiate în cadrul Universității Pitești.

Draxlmaier Group va investi, până la finele anului, în special în dezvoltarea unităților de producție din Hunedoara și Codlea. În Hunedoara, suprafața fabricii actuale se va dubla practic, lucrările urmând să fie gata în 2017, iar în Codlea urmează ca, în perioada următoare, să înceapă activitatea de producție în a treia hală. În Timișoara, volumul de lucru este tot mai mare, la fel ca în Satu Mare, unde campania de recrutare demarată anul trecut este în plină desfășurare pentru a asigura forța de muncă necesară volumelor de lucru în creștere.

Până acum, compania a investit peste 500 de milioane de euro în România, beneficiind de susținerea și implicarea unei echipe de 15.000 de angajați.

Draxlmaier a venit în România în anul 1992, la scurt timp după ce a deschis fabrici în Cehia și Ungaria. După deschiderea uzinei din Pitești (Lisa Draxlmaier Autopart România), grupul german a început producția șase ani mai târziu în Satu Mare și Timișoara, în anul 2000 a urmat uzina din Codlea, iar în 2003 la Hunedoara. În 2014 germanii au înființat o nouă companie, Sisteme de Producție Cablaje SRL, cu sediul central în Timișoara și punct de lucru la Pitești, care produce piese de schimb și cablaje.

Cele șase companii Draxlmaier din România au avut în 2015 afaceri totale de 924,3 milioane de lei (circa 208 milioane de euro), un câștig net de peste 40 milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro) și un număr total mediu de 13.606 angajați.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro