Ziarul Bursa pe mobil
 
 
PENTRU DEZVOLTAREA DE PROIECTE IMOBILIARE
Iulius și Atterbury Europe au înființat un fond financiar comun
19.06.2017 - Companii-Afaceri
EMILIA OLESCU

Iulius și Atterbury Europe au înființat un fond financiar comun

Dezvoltatorul imobiliar Iulius și Atterbury Europe au înființat un fond financiar comun, cu cote egale de participare, pentru dezvoltarea ansamblului mixt Openville Timișoara, precum și a altor proiecte care urmează să fie demarate, au anunțat reprezentanții societății.

Aceștia menționează că parteneriatul cu Atterbury Europe va contribui la susținerea strategiei de consolidare la nivel regional a rețelei de mall-uri creată sub brandul Iulius Mall, prin deținerea în comun, în proporție de 50% fiecare, a părților sociale aferente mall-urilor Iulius din Iași, Timișoara, Cluj și Suceava. "Parteneriatul va consolida în mod fundamental poziția dominantă pe care Iulius o are pe piața din România și va accelera ritmul de creștere a proiectelor cu impact regional aflate în derulare, dar și a celor viitoare", mai arată comunicatul citat.

Iulian Dascălu, președintele companiei Iulius, a declarat: "În ultimii 17 ani, compania Iulius s-a dedicat realizării de proiecte regionale de referință pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților, iar acordul cu Atterbury Europe are un rol important în accelerarea acestei strategii. Asocierea noastră combină know-how-ul și poziția dominantă pe care o avem pe piața din România, cu puterea financiară și experiența în property management ale acestui prestigios grup internațional. Împărtășim aceeași viziune de business și suntem convinși că, împreună, ne vom consolida strategia de creștere, aducând plus valoare portofoliului și implementând noi proiecte de referință".

Strategia de investiții a Atterbury Europe urmărește să lucreze cu jucătorii de prim rang din țările în care compania europeană investește, menționează Henk Deist, CEO al Atterbury Europe.

Atterbury Europe este o companie europeană de investiții imobiliare, iar România reprezintă cea de-a treia jurisdicție de investiții pentru Atterbury Europe, după achizițiile derulate cu succes în Serbia și Cipru.

Atterbury Europe este deținută în comun de compania de investiții cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud și de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties.

Înființată în 1994, în Pretoria, Africa de Sud, Atterbury a devenit un nume de top în domeniul investițiilor și dezvoltărilor imobiliare de la nivel global. Compania a dezvoltat proprietăți comerciale, de retail și rezidențiale cu o suprafață totală de peste 1,5 milioane mp, iar divizia de property management administrează o suprafață închiriabilă de peste 800.000 mp.

Înființat în anul 1991, Iulius este un dezvoltator și operator de proiecte de tip "mixed use", cu un portofoliu operațional care cuprinde peste 260.000 mp de spații de retail și 106.000 mp de spații office.

Pe lângă rețeaua Iulius Mall, compania are nouă clădiri de clasa A integrate în proiecte mixte, sub brandul United Business Center.

În prezent, Iulius dezvoltă proiectul Openville, în proximitatea Iulius Mall Timișoara. Acesta reprezintă cel de-al doilea proiect de tip "mixed-use" din portofoliul companiei, după Palas Iași.

Openville reunește peste 130.000 mp de spații office, distribuite în șapte clădiri de birouri, 131.000 mp de retail, peste 450 de magazine, restaurante și cafenele tematice, un cinema multiplex, o zonă de fresh market și patru săli de evenimente. Conform comunicatului de presă, timișorenii vor avea la dispoziție cel mai mare parc suspendat din România, un spațiu verde de peste 55.000 mp, și 4.050 de locuri de parcare subterane și supraetajate.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro