Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Teraplast devine acționar majoritar la Depaco, cu 60% din capital
19.06.2017 - Companii-Afaceri
A.I.

Teraplast devine acționar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Grupul Teraplast a devenit acționar majoritar la Depaco, odată cu achiziția unui pachet de încă 10% din părțile sociale ale companiei, potrivit unui comunicat de presă remis Redacției.

Teraplast a finalizat săptămâna trecută achiziția a 50% din producătorul de țigla Depaco, după ce Consiliul Concurenței și-a dat acordul de preluare.

Mirela Pop, Director General Teraplast, a afirmat: "În urma achiziției, Grupul Teraplast va putea consolida în situațiile financiare atât cifra de afaceri, cât și profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vânzările Depaco să aibă o contribuție importantă în cifra de afaceri consolidată a Grupului, premisele de creștere fiind pe de o parte dezvoltarea pe piața internă, iar pe de altă parte întrarea pe piețele externe. În urma intrării în Grupul Teraplast, Depaco vinde deja în Ungaria și Bulgaria".

Compania Depaco a realizat în 2016 o cifra de afaceri de 127 milioane lei, EBITDA de 14,36 milioane lei și un profit net de 10,31 milioane lei. În prezent, procesul de producție din fabrica Depaco se desfășoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru țigla metalică cu diverse profiluri, pentru tabla cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane și pentru multe alte accesorii.

Grupul Teraplast a obținut în 2016 o cifră de afaceri consolidată de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei și un profit net de 39,41 milioane lei. Pentru anul 2017 Grupul și-a propus o cifră de afaceri consolidată de 434,6 milioane lei și o EBITDA de 63,3 milioane lei.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro