Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Consiliul Concurenței a lansat un ghid pentru IMM-uri
19.06.2017 - Companii-Afaceri
Cristina Radu

Consiliul Concurenței a lansat un ghid pentru IMM-uri

Consiliul Concurenței a elaborat un ghid pentru mediul de afaceri care descrie benficiile și riscurile încălcării legislației referitoare la concurență, conform Startupcafe.ro. Aspecte semnificative vizează IMM-urile, deoarece acestea dispun de puține resurse cu care pot fi achiziționate servicii de consultanță pentru programele de conformare.

Identificarea și evaluarea riscurilor de implicare în practici anticoncurențiale reprezintă primul pas pentru organizarea unui plan de conformare. Ghidul nu stabilește criterii unice sau limite pentru programul de conformare.

Fiecare companie trebuie să țină cont de factori ca: obiectul de activitate, natura produsului sau serviciului, nivelul lanțului comercial de activitate, condițiile de piață, prezența geografică, interacțiunea cu concurența, relațiile contractuale cu terții, potrivit Startupcafe.ro.

Un program de conformare cuprinde elemente informative ca manualul de conformare și sesiunile de instruire sau evaluare și proceduri specifice care impun norme de conduită pentru a diminua riscurile de angajare în practici anticoncurențiale.

Materialul este structurat în șase capitole care prezintă aspecte generale referitoare la concurență ca rolul concurenței, cadrul de reglementare, costuri de neconformare, și respectiv elemente referitoare la implementarea unui program de conformare.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro