Ziarul Bursa pe mobil
 
 
PRIMĂRIA DIN BREAZA:
Investiții pentru modernizarea rețelelor de străzi, de apă și de canalizare ale orașului
20.06.2017 - Companii-Afaceri
RAMONA RADU

Investiții pentru modernizarea rețelelor de străzi, de apă și de canalizare ale orașului

Primăria orașului Breaza, din județul Prahova, plănuiește să continue investițiile în infrastructura locală și să organizeze noi licitații pentru reluarea proiectelor sistate în prezent.

Autoritățile locale și-au propus să valorifice cât de mult potențialul turistic al zonei și să aducă, treptat, lucrările de modernizare a orașului la un nivel de 100%, acestea planificând o dezvoltare uniformă a urbei.

În acest sens, domnul Augustin Goga, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Breaza, ne-a declarat: "Breaza este un oraș în schimbare, care, din păcate, nu are statutul de stațiune turistică, încă. Inițial, orașul a fost o stațiune balneo-climaterică, aerul din zonă având proprietăți benefice pentru sănătate. În plus, Breaza este și bine amplasată din punct de vedere geografic. Acum este o stațiune de interes local, dar noi încercăm să dezvoltăm cât mai mult potențialul turistic, prin atragerea de fonduri europene".

Domnia sa ne-a mai spus că, tot prin fornduri europene, au fost realizate și unele din proiectele anterioare, precum Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT), din oraș. "Totodată, au mai fost demarate unele proiecte importante, iar în planul de investiții anual sunt cuprinse, în principal, lucrări legate de modernizarea infrastructurii orașului (rețeaua de străzi, rețeaua de apă și cea de canalizare)", a adăugat domnul Augustin Goga.

Potrivit domniei sale, unul din programele de modernizare, derulate și încheiate, a fost cel pentru reabilitarea, prin asfaltare, a 22 de străzi din orașul Breaza, în valoare de 10 milioane de euro, derulat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013.

"Un alt program, pe care îl derulăm, la acest moment, este cel care vizează extinderea rețelei de apă și canalizare, iar lucrările la acest proiect sunt efectuate de SC HIDROPRAHOVA SA, operatorul regional de apă și canalizare", ne-a mai spus Augustin Goga.

Augustin Goga a menționat, însă, că în prezent, mai există câteva programe de modernizare și de reabilitare a orașului, însă acestea au fost sistate pe fondul rezilierii contractelor cu constructorii care efectuau lucrările.

Unul dintre acestea, programul de modernizare prin asfaltare, vizează reabilitarea și asfaltarea a altor 23 de străzi, din oraș, însă primăria a decis să rezilieze contractul cu constructorul respectiv, deoarece acesta nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, urmând să fie organizată o altă licitație pentru a fi desemnat un nou constructor. Domnia sa ne-a spus că acest program este derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), sub coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAP). "Este un program multi-anual și sperăm să obținem finanțare pentru a-l putea finaliza", a adaugat domnul Goga.

Conform declarațiilor domniei sale, un alt proiect sistat, la acest moment, este cel care vizează modernizarea rețelei de canalizare pentru alte 52 de străzi din oraș. Purtătorul de cuvânt al primăriei din Breaza ne-a declarat: "Am mai avut un proiect care a mai vizat modernizarea cu apă și canalizare a altor 52 de străzi din Breaza. Acesta este finalizat în proporție de aproximativ 68-70%, însă nu mai avem finanțări pentru el. Lucrările se desfășoară prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI), însă aceasta a denunțat contractul și urmează să fie efectuate o expertiză tehnică și o altă licitație pentru contractarea unui nou constructor. Proiectul nu este funcțional, în momentul de față, întrucât el nu este finalizat".

Potrivit lui Augustin Goga, proiectul se numește "Sistem Integrat de Reabilitare a Sistemelor de Alimentare cu Apă și Canalizare a Stațiilor de Tratare a Apei Potabile și a Stațiilor de Epurare a Apelor Uzate în Localitățile cu o Populație de până la 50.000 de locuitori", iar valoarea sa se ridică la aproximativ 2.200.000 euro, cu mențiunea că e posibil ca această sumă să crească, Primăria Breaza având o cotă de co-finanțare de 30%.

Augustin Goga susține că tot prin intermediul CNI se modernizează și Centrul Cultural "Ion Manolescu", din Breaza (Casa de Cultură), iar costurile acestui proiect s-au ridicat la aproximativ 2.760.000 lei, fiind efectuate, în principal lucrări la infrastructură și la acoperiș, urmând ca imobilul să fie dotat corespunzător.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro