Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Start la emoții!
13.03.2017 - Cultură
O.D.

Start la emoții!

Elevii și profesorii intră, începând de astăzi, în focul simulărilor examenelor naționale. Chiar dacă notele contează doar pentru statistici, nu se trec în cataloage - de altfel realitatea ultimilor ani a demonstrat că la simulări se obțin rezultate mult mai slabe decât la examenele oficiale - emoțiile sunt foarte mari.

Anul acesta simularea examenelor naționale se va desfășura în aceeași perioadă (13-17 martie), atât pentru elevii clasei a VIII-a, cât și pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Calendarul detaliat pe clase și discipline a fost aprobat prin ordinul de ministru nr. 3150/2017. Simularea Națională pentru elevii clasei a VIII-a se va desfășura după următorul program: 13 martie: Limba și literatura română; 14 martie: Limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă); 16 martie: Matematică; 31 februarie: afișarea rezultatelor. Simulare examen național de Bacalaureat are următorul calendar: clasa a XI-a - 13 martie: Limba și literatura română - proba E) a); 14 martie: Limba și literatura maternă - proba E) b); 16 martie: proba obligatorie a profilului - proba E) c); 31 martie: afișarea rezultatelor; Clasa a XII-a - 13 martie: Limba și literatura română - proba E) a); 14 martie: Limba și literatura maternă - proba E) b); 16 martie: proba obligatorie a profilului - proba E) c); 17 martie: proba la alegere a profilului și specializării - proba E) d); 31 martie: afișarea rezultatelor. Conform Ministerului Educației, obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, respectiv optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

În 2016, rezultatele obținute de elevii claselor a XI-a și a XII-a la simularea examenului de Bacalaureat au fost foarte slabe. Ponderea elevilor de clasa a XII-a care au obținut medii ce asigurau promovarea examenului (6 și peste 6) a fost de 38,39% (42.386 de elevi din 110.423 de elevi prezenți). Rata de promovare la clasa a XI-a a fost de 25,76%.

După simulări, rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia. Vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro