Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Afurisenia PSD
19.06.2017 - Editorial
MAKE

În calitate de Papă al PSD, Liviu Dragnea a emis o "Bulă" de partid feroce prin care autorizează pe oricine să obstrucționeze guvernarea și îngăduie ca premierul Sorin Grindeanu să fie rănit de oricine îl întâlnește, cu orice-i vine la mână.

Atât Sorin Grindeanu, cât și oricare îl ajută sunt excomunicați din PSD, o afurisenie căreia deja i-a căzut victimă Victor Ponta, venit de nicăieri să preia Secretariatul General al Guvernului, în Palatul Victoria părăsit de miniștri.

Se rostesc vorbele grele: trădător, tiran, comunist, securist, Ghiță.

Este un algoritm: întâi îl pupi, îl lauzi, îl înalți (chestia e reciprocă: eu pup poala popii, popa pupă poala mea), apoi treci la sudalme, astfel că ce-ai pupat devine organ urinar.

Comunicatorii de partid ar prefera ca și noi, poporul, să pupăm poala popii și apoi să scuipăm ce-am pupat.

Dar, succesul în această înfruntare constă în a nu înțelege ceea ce spune ălălalt, o ții langa, înainte - trădător, tiran, comunist, securist, Ghiță - asta face deliciul publicului, pentru că, oricum, este un deliciu să asiști la terfelirea cuiva care fusese prezentat mai înainte drept extrem de onorabil, mai ales că se terfelește reciproc cu ălălalt organ urinar.

Se pune întrebarea: care este adevărul?

Oamenii ăștia sunt supărați și poate că vorbesc și ei, așa, la mânie, poate că nu-s trădători, tirani, comuniști, securiști, Ghiță, ci doar oameni onorabili cărora furia le-a luat mințile.

Ei bine, nu, eu cred că abia acum spun ei adevărul.

Până acum au fost complici în vânzarea de iluzii poporului și acum, scârbiți, ne spun ce știu unii despre alții.

Vorba lui Grindeanu: "Adevăratul Grindeanu este cel de ieri și de astăzi".

Păi, da, cred asta, dar trebuie să extind principiul, așa că o cred și pe ministrul de interne demisionar Carmen Dan, care a spus despre Grindeanu: "Nu mai funcționează normal. E doar o păpușă a cărei cheiță se întoarce ritmic și periodic."

Are cineva vreun dubiu că Grindeanu n-ar fi o păpușă cu cheiță?!

Carmen Dan a mai spus ceva care este destul de subtil, cum că, atunci când a fost votat de Comitetul Executiv al PSD pentru a fi premier, Sorin Grindeanu era alt om, în timp ce acum "are o problemă care ține de dereglarea unor mecanisme care ar trebui să îl ajute să funcționeze normal".

Fostul ministru de interne sugerează că Grindeanu este ipocrit și lingușitor, (și cred că așa și este, ipocrit și lingușitor), dar subtilitatea stă în altceva, stă în afirmația implicită că dacă ar fi funcționat normal, atunci Sorin Grindeanu și-ar fi dat demisia din Guvern la ordinul partidului, așa cum a făcut Carmen Dan însăși.

Adică, la supărare, această onorabilă doamnă Carmen Dan nu mai bagă de seamă că ea însăși se consideră o păpușă cu cheiță, care, însă, funcționează normal, pentru că și-a dat demisia când i-a fost întoarsă cheița, cum păpuși cu cheițe sunt și ceilalți miniștri demisionari.

Imaginea de Guvern de paie ne șochează?

Nu, bineînțeles că știam că miniștrii Cabinetului Grindeanu sunt papucii lui Liviu Dragnea, care trebuie să-i îndeplinească ordinele mecanic; nu afirmase Grindeanu că "partidul" (adică, el însuși) va evalua realizările miniștrilor, pe grila programului de guvernare?

Oare există cineva care să-l fi luat în serios când vorbea despre criteriul programului de guvernare?

În asta, cert a fost doar că Dragnea și-a afirmat controlul asupra Guvernului; nu avem nici un fel de certitudine că l-ar îngrijora, realmente, îndeplinirea programului de guvernare.

Programul de guvernare personal al lui Dragnea este să scape de pușcărie.

Dacă scapă de pușcărie, atunci rămâne președinte PSD și rămâne cu tot ceea ce a agonisit; dacă îl bagă la pușcărie, poate să piardă tot ce are, nu doar un biet program de guvernare.

Asta-i problema cu pușcăriabilii aflați în funcții de președinți.

Va mai amintiți de Valeriu Zgonea?

Cu doar un an în urmă, Zgonea, care era președinte executiv în PSD, a vrut să fie președinte plin și a amintit partidului că lui Dragnea nu-i poate fi alocată calitatea de președinte (râvnită de el), întrucât are calitatea de pușcăriabil și cele două calități sunt incompatibile.

Rezultatul a fost că Dragnea l-a dat afară pe Zgonea din funcția de președinte executiv, l-a dat afară din PSD și oricât s-a încleștat el de scaunul de președinte al Camerei Deputaților pe care îl ocupă, (precum Grindeanu, acum, de scaunul de premier), Dragnea l-a dat afară și de acolo.

Știți cum arată o afurisenie standard?

Iat-o:

"...coboară-l mai jos decât pe orice păcătos, fă-l să dispară, nimiceste-l, dă-l morții, fă-l să piară!".

Cuvintele nu au fost rostite, dar plutesc.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro