Ziarul Bursa pe mobil
 
 
SURSE:
BCE are nevoie de mai multă claritate înainte de a include Grecia în programul de achiziții de active
17.06.2017 - Internaţional
L.A.

BCE are nevoie de mai multă claritate înainte de a include Grecia în programul de achiziții de active

Este nevoie de mai multă claritate privind măsurile de reducere a poverii datoriei pe care le va obține Grecia de la creditorii internaționali pentru ca Banca Centrală Europeană să includă bondurile grecești în programul de achiziții de active (PSPP), în valoare de 2.300 miliarde de euro, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Joi, la reuniunea miniștrilor de Finanțe din zona euro, au fost examinate progresele realizate de autoritățile de la Atena și au fost discutate măsuri de reducere a datoriei publice a Greciei, care după șapte ani de criză a ajuns la 180% din PIB. Jeroen Dijselbloem, președintele Eurogrupului, a anunțat deblocarea unei tranșe de 8,5 miliarde de euro (9,5 miliarde de dolari) de care Grecia are nevoie pentru a putea rambursa datoriile care ajung la scadență iulie.

Sursele au adăugat, potrivit Agerpres: "Este un pas extrem de important în direcția potrivită, dar trebuie să vedem mai multă claritate pentru includerea Greciei în PSPP. Avem nevoie de informații detaliate referitoare la aceste măsuri".

Analiștii apreciază că Grecia va lansa una sau două emisiuni de obligațiuni după includerea titlurilor sale în programul de relaxare cantitativă al Băncii Centrale Europene, pentru a testa apetitul pieței și a trimite un semnal investitorilor că țara este din nou pe picioarele sale.

Dacă se va concretiza, atunci aceasta va fi prima intrare a Greciei pe piețele financiare, după 2014. Grecia a fost exclusă de pe piețele internaționale de obligațiuni după ce, în 2010, a izbucnit criza datoriei sale publice.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro