Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Grevă de două săptămâni a personalului navigant de la "British Airways", din 1 iulie
17.06.2017 - Internaţional
Andrei Stan

Grevă de două săptămâni a personalului navigant de la "British Airways", din 1 iulie

Personalul navigant de la compania aeriană "British Airways" va organiza o grevă de două săptămâni, în urma unei dispute îndelungate privind condițiile salariale, informează Reuters.

Sindicatul Unite a precizat că personalul navigant de la "British Airways", care a fost angajat pe baza contractului "Mixed Fleet", va organiza o grevă în perioada 1 - 16 iulie, după ultimul eșec al discuțiilor cu conducerea companiei. De asemenea, sindicatul a anunțat că va demara acțiuni în justiție împotriva companiei în numele a 1.400 de angajați, care au fost sancționați pentru că au luat parte la precedenta acțiune de protest.

"În aceste condiții, British Airways se confruntă cu o grevă de două săptămâni și o acțiune prelungită în justiție în numele a peste 1.400 de angajați", a declarat secretarul general adjunct de la Unite, Howard Beckett, potrivit Agerpes.

Personalul navigant de la "British Airways", angajat pe baza contractului "Mixed Fleet", beneficiază de salarii și avantaje inferioare personalului cu vechime. De la începutul anului, activitatea "British Airways" a fost afectată de 26 de zile de grevă a personalului navigant.

Un purtător de cuvânt de la "British Airways" a precizat că, la precedentele greve ale personalului navigant, compania a putut să transporte toți clienții la destinațiile lor.

Noua grevă a personalului navigant vine la câteva săptămâni după ce o problemă în alimentarea electrică a sistemului IT al companiei "British Airways" a afectat, în minivacanța de Rusalii, 75.000 de pasageri ai unor zboruri cu plecare de pe aeroporturile londoneze Heathrow și Gatwick.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro