Ziarul Bursa pe mobil
 
 
"Amazon" cumpără lanțul de magazine alimentare "Whole Foods" pentru 13,7 miliarde de dolari
18.06.2017 - Internaţional
S.B.

"Amazon" cumpără lanțul de magazine alimentare "Whole Foods" pentru 13,7 miliarde de dolari

Grupul american de comerț online "Amazon" a anunțat vineri că și-a extins operațiunile prin preluarea lanțului de magazine alimentare "Whole Foods" într-o tranzacție în numerar evaluată la 13,7 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, informează AFP, citată de Agerpres.

Înființat în 1978, "Whole Foods" este specializat în distribuția de produse alimentare bio și are 460 de magazine în SUA, Canada și Marea Britanie.

"Amazon.com" Inc. va plăti 42 de dolari pentru fiecare acțiune "Whole Foods Market" Inc, ceea ce reprezintă o primă de 27% față de prețul înregistrat joi seară de acțiunile "Whole Foods". După finalizarea tranzacției, în cursul celei de a doua jumătăți a acestui an, "Whole Foods" își va păstra numele, directorul și cofondatorul, John Mackey.

"Milioane de persoane iubesc Whole Foods pentru că le oferă cele mai bune alimente naturale și organice", afirmă directorul general de la "Amazon", Jeff Bezos,.

Prin această tranzacție, "Amazon" își extinde afacerile după ce, anterior, a intrat în producția de serie, livrarea de alimente, cloud și divertisment.

La începutul acestei luni, acțiunile "Amazon" au depășit pragul psihologic de 1.000 de dolari la bursa de pe Wall Street, o premieră care demonstrează soliditatea sectorului e-commerce într-un moment în care distribuitorii tradiționali se confruntă cu concurența venită din partea platformelor online, notează agenția citată. Doar patru companii americane listate la bursă, printre care și "Berkshire Hathaway", au înregistrat vreodată o valoare a acțiunilor de peste 1.000 de dolari. Acest succes la bursă este, potrivit sursei citate, o dovadă a transformării grupului, care, la început, în 1995, vindea doar cărți online pentru ca în prezent să comercializeze electrocasnice, articole de băcănie și oferă chiar și servicii de streaming online.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro