Ziarul Bursa pe mobil
 
 
SURSE:
"Blue Air", dispusă să plătească 1,84 miliarde de dolari pentru achiziționarea de aeronave moderne "Boeing"
18.06.2017 - Internaţional
A.I.

"Blue Air", dispusă să plătească 1,84 miliarde de dolari pentru achiziționarea de aeronave moderne "Boeing"

"Boeing", cel mai mare producător de avioane din lume, negociază cu operatorul aerian low-cost "Blue Air" vânzarea unui număr de cel puțin 20 de aeronave de ultimă generație 737 Max, prețul de catalog fiind de 1,84 miliarde de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

"Blue Air" ia în calcul să plaseze comanda săptămâna viitoare, la Salonul Aeronautic de la Paris, și să o extindă până la 50 de aeronave, susțin sursele.

Acestea au precizat că "Blue Air" a preferat modelul 737 Max de la "Boeing" în locul modelului A320neo de la "Airbus". 737 este cel mai bine vândut model al companiei americane, potrivit Agerpres.

Reprezentanții "Blue Air" și "Boeing" nu au comentat informația.

În cazul în care se va realiza, tranzacția va dubla flota "Blue Air", care la sfârșitul anului trecut era alcătuită din 25 de avioane 737 de generație mai veche, și va sprijini competitivitatea operatorului aerian în fața rivalelor low-cost "Wizz Air", "Ryanair" și "EasyJet", care toate și-au extins rutele în Europa Centrală, notează sursa citată.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro