Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Grevă de proporții în transporturile din Italia
19.06.2017 - Internaţional
A.V.

Grevă de proporții în transporturile din Italia

Italia a fost afectată, vineri, de o grevă de proporții în sectorul transporturilor, astfel că metroul, trenurile, avioanele și autobuzele nu au circulat. Mișcarea grevistă, lansată joi seara, s-a desfășurat timp de 24 de ore.

Sindicatele din transporturile din Italia au cerut, prin acest protest, condiții mai bune de muncă pentru angajați și, în plus, și-au exprimat nemulțumirea față de privatizări.

Ministrul Transporturilor de la Roma, Graziano Delrio, a declarat că a încercat să negocieze cu liderii de sindicat, dar, "din păcate, vinerea este una neagră".

Italienii și turiștii care se aflau vineri în această țară s-au plâns că nu este corect că sindicatele puternice din țară încă mai recurg la greve.

"Am așteptat autobuze pe trei linii diferite, timp de două ore, și nu a trecut nici măcar unul", a spus, conform presei internaționale, un locuitor din Roma, adăugând:. "Consider acest tip de protest nepoliticos, iar în secolul al XXI-lea ar trebui să existe alte căi de a rezolva conflictele de muncă".

Italia urmează să privatizeze părți din compania de căi de ferate, ca să reducă datoria publică enormă.

De asemenea, Guvernul caută un cumpărător pentru compania aeriană "Alitalia", care a fost trecută în administrația statului în luna mai, după ce a înregistrat pierderi ani la rând.

"Doctrina privatizării s-a extins treptat, în mod periculos, în acest sector, generând instabilitate economică, șomaj, mai puține servicii, reduceri îngrijorătoare în privința siguranței. Salariile și drepturile angajaților sunt în cădere liberă", a informat, printr-un comunicat, sindicatul SGB.

Unul dintre comisarii speciali care se ocupă de salvarea "Alitalia" a declarat că greva este "iresponsabilă" și un "cadou pentru competitori", adăugând că societatea va încerca să nu anuleze mai mult de 160 din totalul de 620 de curse care au fost programate în cursul grevei.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro