Ziarul Bursa pe mobil
 
 
"Google", posibil să fie amendată cu peste un miliard de euro în Europa
19.06.2017 - Internaţional

Comisia Europeană ar putea amenda "Google" cu peste un miliard de euro pentru că abuzează de poziția dominantă deținută pe piața căutărilor online, potrivit Financial Times, care citează surse apropiate situației, relatează MarketWatch.

Amenda, așteptată să fie anunțată îm următoarele săptămâni, ar putea depăși suma record de 1,1 miliarde de euro impusă "Intel", în 2009, pentru comportamentul anti-concurențial avut pe piața cipurilor destinate computerelor.

Reprezentanții Comisiei Europene au refuzat să comenteze pentru MarketWatch în legătură cu articolul din Financial Times, dar au făcut referire la cele mai recente măsuri luate în cazul împotriva "Google".

În iulie 2016, Comisia a reiterat concluzia că operatorul motorului de căutare pe Internet a abuzat de poziția dominantă avută pe piață prin favorizarea în mod sistematic a serviciului de comparare a produselor în rezultatele căutărilor.

"Google" și compania sa mamă, "Alphabet", au primit termen de zece săptămâni ca să răspundă.

Reuters a relatat, în luna mai, că "Google" a încercat să ajungă la un acord pentru închiderea investigației UE de trei ori în ultimii șase ani, dar cele două părți nu au reușit să ajungă la un compromis.

Un reprezentant al "Google" nu a fost disponibil, vineri, pentru comentarii.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro