Ziarul Bursa pe mobil
 
 
O mașină a lovit un grup de pietoni în fața unei moschei din Londra
19.06.2017 - Internaţional
M.I.

O mașină a lovit un grup de pietoni în fața unei moschei din Londra

* ACTUALIZARE 09:34 Poliția britanică reiterează că nu există alți suspecți în afară de șofer pentru incidentul de la moscheea Finsbury Park

Poliția britanică a reiterat că nu există, deocamdată, alți suspecți în afară de șofer pentru incidentul de la moscheea Finsbury Park, transmite The Guardian.

"În această etapă inițială nu sunt alți suspecți, însă ancheta continuă", a anunțat Poliția Metropolitană pe Twitter.

(M.I.)

------

* ACTUALIZARE 08:20 Un mort și opt răniți, în urma coliziunii de la moscheea Finsbury Park, anunță poliția

Cel puțin o persoană a murit și alte opt au fost rănite în urma coliziunii din noaptea de duminică spre luni, din apropiere de moscheea Finsbury Park, a anunțat Poliția citată de BBC News, transmit surse din presă.

Răniții au fost duși la trei spitale, iar două persoane primesc îngrijiri medicale la locul incidentului, potrivit News.ro.

Șoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost reținut de martori și a fost arestat apoi de poliție. Potrivit autorităților, niciun alt suspect nu a fost identificat, conform agenției.

(M.I.)

------

* ACTUALIZARE 08:00 May: "Poliția tratează coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un «potențial atac terorist»"

Poliția tratează coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un "potențial atac terorist", a anunțat premierul britanic Theresa May, citată de The Guardian, transmit surse din media.

Ea a adăugat, potrivit News.ro: "Voi prezida o reuniune de urgență în această dimineață (luni - n.r.). Toate gândurile mele sunt alături de victime, de familiile lor și de serviciile de intervenție în situații de urgență de la fața locului".

(M.I.)

------

Un vehicul a lovit mai mulți pietoni în noaptea de duminică spre luni în nord-estul Londrei, făcând "mai mulți răniți", a anunțat poliția, care a operat o arestare, informează AFP.

"Poliția a fost chemată imediat după ora 00:20 (23:20 GMT) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni", a indicat poliția într-un comunicat.

"Există un anumit număr de răniți" și "o persoană arestată", potrivit aceleiași surse.

Serviciul de ambulanță din Londra a anunțat că a trimis mai multe echipaje la un incident petrecut în Seven Sisters Road.

Potrivit Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB), organizație reprezentativă a musulmanilor britanici, incidentul ar fi avut loc în fața unei moschei.

Pe contul de Twitter al MCB se arată: "Am fost informați că o dubă a lovit credincioși în timp ce aceștia părăseau moscheea din Finsbury Park. Rugăciunile noastre sunt cu victimele".

Conform sursei citate, incidentul din noaptea de duminică spre luni s-a produs într-un climat de extremă încordare, după ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate în trei luni, dintre care două au implicat vehicule ce au intrat în pietoni.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro