Ziarul Bursa pe mobil
 
 
"Barclays Africa" trebuie să ramburseze 86 milioane dolari din bailout
20.06.2017 - Internaţional
V.R.

"Barclays Africa Group", divizie a grupului britanic "Barclays" Plc, a beneficiat în mod excesiv de bailout-uri (pachete de finanțare publică) în "era apartheid", drept pentru care trebuie să ramburseze 1,1 milioane de ranzi (86 de milioane de dolari), potrivit autorităților din Africa de Sud.

Conform acestora, ancheta a descoperit că guvernul a încălcat normele constituționale prin acordarea către "Bankorp" a unei serii de finanțări (bailout-uri) în perioada 1986 - 1995. "Bankorp" a fost achiziționată de "Barclays Africa" ("Absa") în 1992.

În luna mai 2016, banca britanică "Barclays" a vândut 12,2% din "Barclays Africa Group" Ltd. (103.592.491 acțiuni) către administratori de active, pentru aproximativ 879 de milioane de dolari, ca parte a planului de organizare aplicat de Jes Staley, directorul executiv al instituției financiare.

Staley, care a preluat conducerea băncii în 2015, are ca țintă restrângerea operațiunilor din Africa și la nivel global.

În urma vânzării participației, banca britanică a rămas cu 50,1% din divizia africană. În primăvara lui 2016, "Barclays" a informat că, în următorii doi-trei ani, își va înstrăina treptat cota de 62% din "Barclays Africa", unitate cu sediul în Johannesburg.

În martie anul trecut, "Barclays" a identificat posibile activități de spălare de bani în legătură cu unele tranzacții valutare derulate la divizia sa din Africa de Sud.

Instituția a înștiințat autoritățile de reglementare cu privire la operațiunile suspecte.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro