Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Surse: Grecia vrea oferte îmbunătățite pentru vânzarea portului Salonic
05.04.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Surse: Grecia vrea oferte îmbunătățite pentru vânzarea portului Salonic

Grecia va solicita, săptămâna aceasta, oferte financiare îmbunătățite din partea investitorilor aflați pe lista scurtă pentru achiziția unei participații de 67% din cel de-al doilea mare port al țării, Salonic, spun surse citate de Reuters.

"Ofertele financiare ar urma să fie deschise spre sfârșitul săptămânii. Licitatorii vor fi rugați să îmbunătățească prețul oferit, iar până la mijlocul lunii mai, autoritățile de la Atena ar putea anunța câștigătorul", spun sursele.

Luna trecută, autoritățile elene au invitat investitorii să prezinte oferte angajante pentru portul Sanonic, iar pe lista scurtă se află, acum, compania filipineză International Container Terminal Services (ICTS), P&O Stream Navigation Company din Dubai și un consorțiu alcătuit din firma germană de private-equity Deutsche Invest Equity Partners și grupul francez Terminal Link.

Valoarea de piață a portului Salonic este estimată la 214 milioane de dolari. Cumpărătorul va administra portul timp de 40 de ani și va trebui să cheltuiască pentru modernizarea sa 180 de milioane de euro până în 2021.

Vânzarea portului Salonic a început în iulie 2014, dar a fost amânată de câteva ori din cauza grevelor angajaților din port și a turbulențelor politice. Guvernul de la Atena a relansat privatizările în 2016, ca parte a acordului semnat cu creditorii internaționali.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro