Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Președintele BCE nu vede motive de schimbare a politicii monetare a instituției
07.04.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, nu vede necesitatea ca instituția pe care o conduce să își modifice politica monetară actuală, care include achiziții de obligațiuni cel puțin până la sfârșitul acestui an și menținerea dobânzilor la niveluri minime record, pentru stimularea inflației.

Draghi a afirmat ieri, la Frankfurt: "Nu văd motive să deviem de la indiciile pe care le-am oferit în declarațiile ce au precedat conferințele noastre de presă. Înainte să facem orice modificare a componentelor poziției noastre - dobânzi, achiziții de active și recomandări -, trebuie să avem suficientă încredere că inflația se va apropia cu adevărat de obiectivul nostru pe termen mediu, și că va rămâne acolo chiar în condițiile unui sprijin mai mic din partea politicii monetare".

Amintim că ținta de inflație a BCE este de aproape 2%.

Dobânda cheie a BCE se află la nivelul zero, iar instituția a decis să deruleze programul său de achiziții de active până la sfârșitul acestui an. Achizițiile vor însuma 60 de miliarde de euro pe lună începând din aprilie, față de 80 de miliarde de euro până acum.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro