Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Grecia și creditorii internaționali, la un acord privind reformele
10.04.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Grecia și creditorii săi internaționali au făcut un pas major, vineri, în negocieri, stabilind elementele cheie ale reformelor menite să deblocheze acordarea de noi fonduri, conform anunțului președintelui Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

"Astăzi avem un acord privind elementele principale ale reformelor. Pe această bază, lucrul experților va continua, iar în zilele viitoare aceștia vor fi trimiși la Atena pentru finalizarea acordului", a declarat Jeroen Dijsselbloem.

Negocierile dintre autoritățile de la Atena, Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional, care nu s-a alăturat ultimului program de asistență convenit de Grecia cu creditorii din zona euro, durează de mai multe luni. Pentru finalizarea celei de-a doua revizuiri a acordului de asistență convenit anul trecut, creditorii vor noi măsuri de austeritate pentru 2019 și 2020.

Discuțiile dintre Grecia și creditorii internaționali s-au concentrat pe tăierile de pensii și reforme în domeniile energiei și pieței muncii.

Grecia va adopta măsuri pentru realizarea de economii anuale în sistemul de pensii de 1% din PIB, începând cu 2019. Alte economii anuale de 1% din PIB vor proveni din reforma impozitului pe venituri, în 2020.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro