Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Piața imobiliară din Londra, în cel mai puternic declin de la criza financiară
14.04.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Piața imobiliară din centrul Londrei se află în cel mai grav declin de la izbucnirea crizei financiare, în 2008, din cauza incertitudinilor generate de ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit), dar și de costurile mari ale tranzacțiilor din domeniu, care au afectat cererea, conform Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Potrivit RICS, prețurile locuințelor din capitala Marii Britanii au coborât, luna trecută, până la cel mai redus nivel de după februarie 2009, însă per ansamblul Marii Britanii, acestea au avut un avans modest.

RICS arată că indicele care măsoară evoluția prețurilor locuințelor din Regatul Unit s-a menținut, în martie, la nivelul din februarie: +22. Însă, nivelul este cel mai redus din septembrie 2016 până în prezent.

Indicele care măsoară evoluția prețurilor de pe piața imobiliară a Londrei a fost de -49 în martie.

"Piața imobiliară din Marea Britanie continuă să fie lipsită de impuls, solicitările de noi achiziții și vânzările convenite stagnând în luna martie", conform RICS.

Potrivit datelor oficiale anunțate zilele trecute, prețurile locuințelor din Londra au înregistrat, în cele 12 luni încheiate februarie, cel mai lent ritm de creștere din ultimii cinci ani (+3,7%).

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro