Ziarul Bursa pe mobil
 
 
FMI: "Datoria Greciei trebuie să fie sustenabilă ca să ne alăturăm programului de asistență"
19.04.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Fondul Monetar Internațional (FMI) nu se va alătura programului de asistență financiară destinat Greciei dacă va considera că datoria țării este nesustenabilă, a afirmat, ieri, directorul general al instituției, Christine Lagarde.

Oficialul FMI a afirmat, conform publicației germane Die Welt: "Dacă datoria Greciei nu este sustenabilă, pe baza reglementărilor FMI și a unor parametri rezonabili, nu vom lua parte la program".

Declarațiile făcute de Lagarde vin la câteva zile după ce Grecia și creditorii săi internaționali au ajuns la un acord preliminar în care au stabilit elementele cheie ale reformelor din domeniul pensiilor și impozitelor, menite să deblocheze acordarea de noi fonduri. Echipa de experți ai creditorilor internaționali ai Greciei sunt așteptați să revină la Atena după data de 23 aprilie pentru reluarea negocierilor pe marginea celei de-a doua revizuiri a acordului de asistență convenit anul trecut.

Grecia are nevoie de bani pentru achitarea datoriilor care ajung la scadență în iulie. Participarea FMI este văzută ca o condiție pentru ca Germania să aprobe deblocarea noilor fonduri pentru Grecia.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro