Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Parlamentul britanic a aprobat convocarea alegerilor anticipate
20.04.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Parlamentul britanic a aprobat, ieri, cererea lansată de premierul Theresa May cu o zi înainte, de convocare a alegerilor legislative anticipate în data de 8 iunie, anunță New York Times.

Pentru convocarea scrutinului au votat 522 din cei 650 de parlamentari ai Camerei Comunelor. Numai 13 parlamentari s-au împotrivit alegerilor din 8 iunie.

În dezbaterea premergătoare votului, premierul Theresa May a declarat că dorește ca electoratul să-i acorde un mandat puternic pentru negocierea și implementarea procedurii de ieșire din UE (Brexit), acuzând totodată unele partide de opoziție că încearcă să împiedice acest proces.

Însă, partidele de opoziție susțin convocarea alegerilor anticipate, deși conform sondajelor actuale, acestea riscă să piardă mandate în Parlament, în urma scrutinului.

"Vom lupta pentru fiecare vot. Fiecare vot pentru conservatori va face și mai dificilă sarcina celor care doresc să mă împiedice să-mi fac treaba", a afirmat Theresa May.

În cazul în care Partidul Conservator al Theresei May va câștiga scrutinul din 8 iunie, atunci guvernul nu va mai trebui să organizeze alegeri generale până în 2022.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro