Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Directorul Deutsche Börse își recunoaște vina pentru eșecul fuziunii cu LSE
24.04.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Carsten Kengeter, directorul executiv al Deutsche Börse, operatorul Bursei din Frankfurt, și-a făcut recent, în mod surprinzător, autocritica în urma eșecului fuziunii acestei piețe cu London Stock Exchange (LSE - Bursa din Londra).

Amintim că, la finele lunii martie, Comisia Europeană a blocat planul de fuziune dintre cei doi operatori bursieri pe motiv că această tranzacție ar crea un monopol pe piața operațiunilor de clearing.

Într-un interviu acordat publicației germane Handelsblatt, Kengeter a declarat că nu a reușit să comunice avantajele planului de fuziune dintre cele două burse. "Probabil că, în comunicarea noastră, nu am fost atât de convingători pe cât ar fi trebuit să fim".

Kengeter a fost acuzat de critici că a fost "naiv" în privința obstacolelor politice din calea fuziunii. "Trebuie să accept aceste acuze", a spus oficialul Deutsche Börse.

Totuși, reprezentantul Deutsche Börse speră să ducă mai departe alte obiective ale operatorului bursier, dacă va rămâne în fruntea acestuia. Conform unor surse citate de Reuters, consiliul de supraveghere din cadrul Deutsche Börse ezită să aprobe rapid prelungirea contractului lui Kengeter, după eșecul fuziunii cu LSE. Mandatul de director executiv al lui Kengeter va expira în martie 2018.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro