Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Juncker îi cere zonei euro măsuri de restructurare a datoriei Greciei
27.04.2017 - Jurnal de criză

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, le cere statelor din zona euro ca, în luna mai, să prezinte măsuri de restructurare a datoriilor Grecei, afirmând că Atena are nevoie de ajutor după ce a făcut "progrese uriașe" cu reformele economice, transmite Reuters.

Miniștrii de Finanțe din zona euro se vor întâlni pe 22 mai să discute progresele discuțiilor din cadrul evaluării programului de salvare, care durează de luni de zile.

"Măsurile de relaxare a condițiilor de rambursare a datoriilor, mă refer la unele rezonabile, sunt foarte necesare. În luna mai, miniștrii trebuie să dea o formă a posibilelor măsuri de relaxare", a afirmat Juncker într-un interviu acordat site-ului elen euro2day, publicat ieri, conform News.ro.

Juncker a sugerat că a venit timpul ca Grecia să beneficieze de "o pauză" în privința măsurilor de austeritate. "Trebuie să recunoaștem că Grecia face un progres uriaș, iar să insistăm cu noi reduceri majore ale pensiilor, ar fi un sfat prost", a spus Juncker.

Grecia a obținut un suplus al bugetului primar de 4,2% din PIB în 2016, excluzând serviciul datoriilor, semnificativ peste ținta prevăzută în programul de salvare.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro