Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Comisia Europeană își înrăutățește estimarea privind creșterea economiei Greciei
08.05.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Comisia Europeană își înrăutățește estimarea privind creșterea economiei Greciei

Comisia Europeană va înrăutăți estimarea sa privind evoluția economiei Greciei în acest an, din cauza incertitudinilor provocate de întârzierea finalizării celei de-a doua revizuiri a acordului de asistență financiară, în valoare de 86 de miliarde de euro, conform anunțului făcut vineri de un oficial al Executivului de la Bruxelles.

Conform noilor prognoze, așteptate să fie publicate săptămâna aceasta, PIB-ul Greciei ar urma să înregis¬treze un avans de aproximativ 2% anul acesta, față de 2,7%, cât a fost previziunea anterioară.

În 2016, economia Greciei a avut o creștere zero, conform estimării preliminare publicate în martie de Institutul de Statistică de la Atena, Elstat. Cifra este inferioară previziunilor Guvernului de la Atena și ale creditorilor internaționali, care așteptau o creștere ușoară, de 0,3%. Totuși, creșterea a reprezentat un progres față de scăderea de 1,3% înregistrată de PIB-ul Greciei în 2015. În acest an, autoritățile de la Atena anticipează un avans economic de 2,7%, în baza evoluției pozitive din sectorul turismului.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro