Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Grecia dă asigurări că își va plăti datoriile scadente în iulie
31.05.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Un purtător de cuvânt al Guvernului de la Atena a dezmințit, ieri, informațiile apărute în cotidianul german Bild, potrivit cărora Grecia ia în considerare să nu plătească împrumutul scadent în iulie, în valoare de aproximativ 7,3 miliarde de euro, dacă creditorii internaționali nu acceptă o reducere a poverii datoriei țării.

Dimitris Tzanakopoulos, purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, a declarat citat de Reuters: "Nu este adevărat. Va exista o soluție în 15 iunie".

Dimitris Tzanakopoulos s-a referit la reuniunea miniștrilor de Finanțe din zona euro programată să aibă loc în 15 iunie, când oficialii europeni vor lua în discuție situația Greciei, respectiv posibilitatea găsirii unei soluții pentru reducerea poverii datoriei Atenei.

Luni, ministrul elen de Finanțe, Euclid Tsakalotos, a exclus intrarea Greciei în incapacitate de plată. Totodată, acesta a dezmințit, ieri, informațiile din Bild, conform cărora Grecia ar putea intra în incapacitate de plată în iulie. "Nu am spus niciodată că Grecia nu-și va achita datoria în iulie. Nu există o astfel de problemă", a declarat, citat de Reuters, ministrul elen.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro