Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Peste 9.000 de angajați "Volkswagen" au acceptat să plece din companie
07.06.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Aproape 9.300 de salariați ai "Volkswagen" AG au acceptat să părăsească societatea prin pensionare anticipată, ceea ce va duce la diminuarea costurilor celui mai mare constructor auto german.

Karlheinz Blessing, membru în board-ul companiei, a declarat conform Reuters: "Ne apropiem rapid de ținta noastră de 9.300 de contracte semnate (n.r. de acceptare a pensionării). Angajații care vor să beneficieze de schema de pensionare anticipată trebuie să ia o decizie până la data de 31 iulie".

Schema se adresează în principal angajaților născuți între 1955 și 1960.

Amintim că procurorii germani au anunțat, în luna mai, lansarea unei investigații oficiale privind manipularea pieței de către directorul general al "Volkswagen", Matthias Muller, în legătură cu scandalul emisiilor care a afectat grupul german (Dieselgate).

Procurorii din Stuttgart, unde este sediul "Porsche" - compania mamă a "Volkswagen" -, au confirmat că îl investighează din februarie pe Muller, alături de Martin Winterkorn, fostul director general al "Volkswagen", și Hans Dieter Poetsch, șeful Consiliului de supraveghere, pentru că nu i-au informat în timp util pe investitori în legătură cu Dieselgate.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro