Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Ministrul britanic David Davis: "Negocierile pentru Brexit vor începe în 19 iunie"
13.06.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Ministrul britanic însărcinat cu Brexitul, David Davis, a declarat, ieri, că negocierile pentru ieșirea țării sale din UE vor începe în 19 iunie, conform planului stabilit în acest sens, în pofida faptului că premierul britanic Theresa May a pierdut majoritatea în alegerile legislative anticipate, desfășurate săptămâna trecută.

Davis, care și-a exprimat susținerea pentru decizia Theresei May de a organiza alegeri anticipate, a declarat că, acum, conservatorii trebuie să meargă înainte cu guvernarea.

David Davis a mai declarat că Regatul Unit poate, în continuare, să părăsească negocierile cu Uniunea Europeană fără un acord și a apreciat că este important ca aceasta să rămână o opțiune la începutul negocierilor.

"Dacă intri în negocieri fără capacitatea de a pleca, atunci vei avea un rezultat prost în acele negocieri", a declarat Davis, citat de postul de radio BBC, adăugând că se așteaptă ca Londra să ajungă la un acord cu Bruxelles-ul.

"Statele membre UE au propriile lor interese, așa că este important să avem opțiunea, dacă se ajunge aici. Eu nu cred că se va ajunge aici, dar dacă se ajunge, trebuie să poți să pleci", a precizat Davis.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro