Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Negocierile pentru Brexit, programate să înceapă astăzi
19.06.2017 - Jurnal de criză
V.R.

Prima rundă a negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) sunt programate să înceapă astăzi, potrivit anunțului făcut de Guvernul de la Londra în urma unei reuniuni care a avut loc săptămâna trecută, la Bruxelles, unde ambele părți s-au înțeles că discuțiile oficiale pot fi lansate.

O declarație comună arăta că "Michel Barnier, negociatorul-șef din partea Comisiei Europene, și David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, au decis să lanseze negocierile luni, 19 iunie".

Potrivit lui Michel Barnier, Regatul Unit are la dispoziție mai puțin de 18 luni ca să negocieze, iar acordul de Brexit trebuie finalizat până în octombrie 2018.

Vineri, ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond, a afirmat: "Am stabilit principiile ample și de unde vom începe negocierea. Vom negocia cu bună credință, dar recunoaștem că va exista un schimb de opinii. Vom merge înainte în spiritul cooperării adevărate".

Conform unor surse citate de Bloomberg, la finele săptămânii trecute, Guvernul britanic ar fi cedat în fața cererilor UE de a se concentra, în etapa inițială a negocierilor pentru Brexit, asupra termenilor ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar, în loc să încerce să aranjeze o relație comercială viitoare.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro